Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home IZGONIREA OMULUI DIN PARADIS

IZGONIREA OMULUI DIN PARADIS

IZGONIREA OMULUI DIN PARADIS

Mesajul pe care Biserica ni-l transmite este cel al actului concret și ferm prin care Dumnezeu a fost nevoit să izgoneasca din Rai pe primii oameni pe care chiar El i-a creat și așezat aici.

Toată această tulburare universală este străbătută și înfiorată de jeluirea ” vinovatului “. În aparență, fapta comisă de Adam era o faptă comună: mâncarea unui măr. Dar mărul acela însemna: călcarea iubirii față de Dumnezeu.

Adam și Eva putem fi și noi cei de astăzi care numiți fiind creștini, nu trăim ca în creștinism.

Una din condițiile de căpetenie ale mântuirii este : ACUM  !

ACUM, adică de astăzi înainte, să ne trezim “din somn” și să lepădam “lucrurile întunericului”: ura, răzbunarea, răutățile de tot felul care desfigurează și păgânizează viața noastră cea de toate zilele.

ACUM este clipa în care creștinul mai poate face ceva pentru sufletul său. MÂINE sau chiar clipa următoare, nu-i mai aparține.

ACUM când “mântuirea este mai aproape de noi” (Rom.13,11), “să umblăm ca la lumina zilei” (v.13) și să ne îmbrăcăm “întru Domnul nostru Iisus Hristos” (v.14).

Astfel,  puterea Sfintei Jertfe a Domnului Hristos de pe Crucea Golgotei face ca IZGONIREA DIN RAI să ducă la ÎNTOARCEREA ÎN RAI.

Mă rog lui Dumnezeu ca Postul cel Mare din anul Milei Domnului 2018, să fie un post frumos și binecuvântat și de neegalat cu tot ce fost până acum în viață noastră creștinească  !

Părintele Onu Constantin

 

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!