Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Maica Domnului are un rol deosebit

Maica Domnului are un rol deosebit

Maica Domnului are un rol deosebit

Mântuirea noastră are loc între trăirea în spiritul rugăciunii: „Facă-se voia Ta” şi cuvintele pe care Dumnezeu i le poate spune omului: Facă-se voia ta! „Fie mie după cuvântul Tău” a făcut ca mântuirea omului să atârne de smerenia şi ascultarea Preasfintei Fecioare. Sfinţii Părinţi arată că Fecioara Maria a devenit „gâtul” Bisericii sau gâtul Trupului lui Hristos şi astfel toate mădularele trupului se împărtăşesc de toate bunătăţile Capului prin acest „gât”, care este Maica Domnului. În viaţa tuturor sfinţilor, Maica Domnului are un rol deosebit ca rugătoare şi mijlocitoare. Atunci când învăţătura despre Maica Sfântă ca Născătoare de Dumnezeu este alterată, atunci se strică şi învăţătura despre Fiul său.

Mulţi dintre sfinţii mai vechi sau mai noi au avut o evlavie cu totul deosebită la Maica Domnului şi au fost răsplătiţi cu mari daruri, inclusiv cu acela de a săvârşi minuni. Momentul Bunei Vestiri înseamnă unirea lui Dumnezeu cu omul. Niciodată nima unui om nu a bătut ca inima Maicii Domnului la Buna Vestire, anticipând ceea ce avea să trăiască Colegiul Apostolilor la Cincizecime.

fratele Ionatan Stanciu, din Târgu Ocna

din cuvântul rostit la Adunarea anuală de la Bacău, dedicată tinerilor, s-a desfăşurat, în data de 27 decembrie 2019, având o temă diferită de cele tradiţionale: Maica Domnului în evlavia noastră. 

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!