Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O, cât respect sfânt trebuie sã avem noi, potrivit Evangheliei, fațã de sfânta Fecioarã

O, cât respect sfânt trebuie sã avem noi, potrivit Evangheliei, fațã de sfânta Fecioarã

O, cât respect sfânt trebuie sã avem noi, potrivit Evangheliei, fațã de sfânta Fecioarã

6 – Datoritã smereniei și curãției ei, S-a putut arãta în ea pentru prima datã în Istorie și în lume, lucrarea împreunatã a Sfintei Treimi. Sfântul și marele arhanghel i-a zis: Tatãl te-a ales, Fiul Se va naște din tine și Duhul Sfânt te va umbri… Despre Sfânta Treime se vorbește clar pentru prima datã în Sfânta Scripturã, în legãturã cu Maica Domnului. Ce înaltã întrupare au avut în ființa ei sinceritatea și smerenia!

7 – Toatã puterea Sfintei Treimi, toatã lucrarea lui Dumnezeu s-a concentrat atunci în Sfânta Fecioarã Maria pentru cã prin ea trebuia sã se realizeze cea mai uriașã și veșnicã operã a lui Dumnezeu, care era mântuirea lumii. Și aceastã lucrare nu se putea face decât acolo unde era desãvârșitã și totalã, smerenia și sinceritatea.

8 – Dacã n-ar fi fost îndeplinite în modul cel mai desãvârșit aceste douã condiții, Dumnezeu-Tatãl nu S-ar fi oprit asupra ei. Dumnezeu-Fiul nu S-ar fi putut Întrupa din ființa ei, iar Sfântul Duh nu ar fi umbrit-o.

9 – O, cât respect sfânt trebuie sã avem noi, potrivit Evangheliei, fațã de sfânta Fecioarã, acest vas ales de care S-a folosit atât de minunat Dumnezeu – și fațã de care mãritul arhanghel Gavril a arãtat atât de înaltã prețuire încât cutremurat de evlavie i s-a închinat, zicându-i: Plecãciune Ție, cãreia Ți s-a fãcut mare har.

10 – Poate cã în noaptea când arhanghelul i s-a arãtat, ea veghind și rugându-se, se gândea la profeția lui Isaia despre Fecioara care va naște pe Emanuel – și își va fi dorit și se va fi rugat ca ea sã fie mãcar o slujitoare smeritã și curatã a acelei sfinte Fecioare. Și tocmai atunci și tocmai pentru aceastã smerenie și curãție a ei, îngerul trimes de Tatãl, i-a grãit: Tu ești Fecioara Sfântã.

Traian Dorz, din ”Întâi sã fim”

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!