Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O, cât respect sfânt trebuie să avem noi, potrivit Evangheliei, față de sfânta Fecioară

O, cât respect sfânt trebuie să avem noi, potrivit Evangheliei, față de sfânta Fecioară

O, cât respect sfânt trebuie să avem noi, potrivit Evangheliei, față de sfânta Fecioară

6 – Datorită smereniei și curăției ei, S-a putut arăta în ea pentru prima dată în Istorie și în lume, lucrarea împreunată a Sfintei Treimi. Sfântul și marele arhanghel i-a zis: Tatăl te-a ales, Fiul Se va naște din tine și Duhul Sfânt te va umbri… Despre Sfânta Treime se vorbește clar pentru prima dată în Sfânta Scriptură, în legătură cu Maica Domnului. Ce înaltă întrupare au avut în ființa ei sinceritatea și smerenia!

7 – Toată puterea Sfintei Treimi, toată lucrarea lui Dumnezeu s-a concentrat atunci în Sfânta Fecioară Maria pentru că prin ea trebuia să se realizeze cea mai uriașă și veșnică operă a lui Dumnezeu, care era mântuirea lumii. Și această lucrare nu se putea face decât acolo unde era desăvârșită și totală, smerenia și sinceritatea.

8 – Dacă n-ar fi fost îndeplinite în modul cel mai desăvârșit aceste două condiții, Dumnezeu-Tatăl nu S-ar fi oprit asupra ei. Dumnezeu-Fiul nu S-ar fi putut Întrupa din ființa ei, iar Sfântul Duh nu ar fi umbrit-o.

9 – O, cât respect sfânt trebuie să avem noi, potrivit Evangheliei, față de sfânta Fecioară, acest vas ales de care S-a folosit atât de minunat Dumnezeu – și față de care măritul arhanghel Gavril a arătat atât de înaltă prețuire încât cutremurat de evlavie i s-a închinat, zicându-i: Plecăciune Ție, căreia Ți s-a făcut mare har.

10 – Poate că în noaptea când arhanghelul i s-a arătat, ea veghind și rugându-se, se gândea la profeția lui Isaia despre Fecioara care va naște pe Emanuel – și își va fi dorit și se va fi rugat ca ea să fie măcar o slujitoare smerită și curată a acelei sfinte Fecioare. Și tocmai atunci și tocmai pentru această smerenie și curăție a ei, îngerul trimes de Tatăl, i-a grăit: Tu ești Fecioara Sfântă.

Traian Dorz, din „Întâi să fim”

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *