Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O, dacă ai vrea să asculți, cuvântul acesta este chiar pentru tine!

O, dacă ai vrea să asculți, cuvântul acesta este chiar pentru tine!

O, dacă ai vrea să asculți, cuvântul acesta este chiar pentru tine!

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Neemia 1,9 : DAR DACA VA VETI INTOARCE LA MINE

Cuvântul Domnului a vorbit: “Când veți păcătui, vă voi risipi…Dar dacă vă veți întoarce la Mine și veți păzi poruncile Mele și le veti împlini, atunci, chiar dacă veți fi izgoniți până la marginea cea mai îndepărtată a cerurilor, și de acolo vă voi aduna și vă voi aduce iarași în locul pe care l-am ales ca să locuiască Numele Meu acolo” (Neemia 1, 8-9).

“Drag suflet depărtat!…Numai singur Dumnezeu te știe cât de departe spre pierzare au ajuns pașii tăi și s-au prăbușit gândurile tale. Poate că te găsești abia la un pas de moarte, la un pas de iad, la o clipă de rușinea și de căderea veșnică…Poate că un pacat sau mai multe te-au cuprins și te-au înstrăinat cu totul de lăcașul și de adunarea Domnului.

Poate ca ani de zile n-ai mai mers la biserica sau la adunare sau între frați. Sau poate nici la rugăciune în odăița ta, dincolo, singur…Poate că peste Biblia și peste cartea ta de cântări s-au așezat straturi multe de praf. Iar peste sufletul tău, poveri multe de păcate.

Alergând după deșertăciuni și după nelegiuiri, ai uitat sfintele cărări ale lui Dumnezeu pe care mergeai cândva cântând…Și de pe care te întorceai atât de fericit atunci…Unde este acum fericirea ta de atunci? Unde îți este luminosul chip și liniștita odihnă a inimii pe care o trăiai atunci?

O, dacă vrei să asculți în clipa aceasta dureroasa dragostei chemare, trezește-te! Trezește-te și privește pentru ce deșertăciuni te-ai depărtat de Domnul…Privește pentru ce gunoaie ai părasit pe frații tăi și bucuria inimii tale de altădată. Privește pentru ce ai fost în stare să-ți vinzi lumina și mântuirea sufletului tău, să-ți calci sfânta ta hotărâre și sfântul tău legământ.

O, dacă ai vrea să asculți, cuvântul acesta este chiar pentru tine! Chemarea aceasta este trimisă de Domnul Iisus, Care nu te-a uitat, ci dorește să te întorci iarăși la El. Această solie de dragoste te caută pe tine și vrea să-ți topească inima și ochii tăi din nou în căldura dragostei dintâi și a lacrimilor ei. Acolo unde odată a ars puternic focul iubirii, ușor se mai poate aprinde din nou, numai să vrei. Aprinde-l iarăși și fă-l să ardă mai puternic! Domnul tău și frații tăi te cheamă și te așteaptă. VINO!…” ( Fr. Traian Dorz )

Cătălin

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!