Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O seară şi o dimineaţă

O seară şi o dimineaţă

O seară şi o dimineaţă

Când a fost despărţită lumina de întuneric şi a fost numită lumina zi, iar întunericul noapte, Cuvântul sfânt nu spune că a fost o zi şi apoi o noapte… ci că a fost o seară, apoi a fost o dimineaţă…

A fost o seară, adică o stare când lumina este amestecată cu întunericul, dar lumina scade, iar întunericul creşte până ce cuprinde totul;

şi a fost o dimineaţă, adică o stare când întunericul este amestecat cu lumina, dar întunericul scade şi lumina creşte până ce ea cuprinde totul.

În lumea asta, de la început chiar, n-au fost deci separate total lumina de întuneric, nici binele de rău, nici grâul de neghină, nici cei drepţi de cei nedrepţi.

În fiecare lumină este şi puţin întuneric, în fiecare bine este şi puţin rău, în fiecare rău este şi puţin bine. În fiecare întâmplare, în fiecare lucru, în fiecare stare este un amestec şi de bucurie şi de necaz.

Sunt vremuri în care se pare că totul se cufundă în întuneric.

Vin stări tot mai grele, necazuri tot mai mari, până când se prăvăleşte peste lume întunericul şi nenorocirea ca o lespede de gheaţă… Astea sunt vre­mile de tulburări, de războaie, de nenorociri. Atunci totul se chinuieşte, se îngrozeşte, se îngroapă.

Şi sunt, iarăşi, vremuri când totul se înseninează, se linişteşte, se înviorează. Astea sunt vremile de pace, de linişte, de belşug.

Atunci totul învie şi se bucură.

Sunt oameni care, împotrivindu-se lui Dumnezeu, sunt biruiţi de întuneric, de păcat, de Satana. Aceşti oameni devin un chin, un blestem şi o nenorocire; ei se prăbuşesc pe neaşteptate în blestemul şi în focul veşnic.

Dar sunt şi oameni care, ascultând de Dumnezeu şi unindu-se cu Hristos, îşi biruie întunericul, devenind tot mai luminoşi şi mai binecuvântaţi atât pentru ei înşişi, cât şi pentru alţii.

Aceştia merg din lumină în lumină până când se vor contopi cu veşnica fericire, care este Dumnezeu.

O, Dumnezeule Fericit, fii binecuvântat că Tu ai rânduit ca orice cunună să fie câştigată prin luptă şi orice roadă să fie dobândită prin muncă!

Fă ca noi, luptând cu întunericul, să-l biruim, devenind lumină şi oste­nindu-ne să aducem roadele binelui.

Spre slava Ta şi fericirea noastră.

Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *