Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home O soție credincioasã, cinstitã, este un dar de la Domnul.Omul o primește o datã în viațã.

O soție credincioasã, cinstitã, este un dar de la Domnul.Omul o primește o datã în viațã.

O soție credincioasã, cinstitã, este un dar de la Domnul.Omul o primește o datã în viațã.

„… Tot astfel, nevestelor, fiți supuse bãrbaților voștri, pentru cã dacã unii nu ascultã Cuvântul, sã fie câștigați fãrã cuvânt prin purtarea nevestelor lor, când vã vor vedea felul vostru de trai curat și în temere. Podoaba voastrã sã nu fie podoaba de afarã care stã în împletitura pãrului, în purtarea de scule de aur, sau în îmbrãcãmintea hainelor, ci sã fie omul ascuns al inimii în curãția nepieritoare a unui duh blând și liniștit care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau bunãoarã sfintele femei care nãdãjduiau în Dumnezeu și care erau supuse bãrbaților lor, ca Sara care asculta pe Avraam și-l numea domnul ei. Fiicele ei v-ați fãcut voi, dacã faceți binele fãrã sã vã temeți de ceva. Bãrbaților, purtați-vã și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreunã cu voi harul vieții, ca sã nu fie împiedicate rugãciunile voastre. Încolo toți sã fiți cu aceleași gânduri, simțind cu alții, iubind ca frații, miloși, smeriți…” (I Petru 2, 22 – 3, 17). Din cuvântul rostit la o nuntã de la Oituz, 6-7 mai 1990 

Sunt în viaþa omului, în special a oamenilor credincioși, anumite lucruri pe care le primesc o singurã datã în viațã. Și, de felul cum știu sã le pãstreze, vor avea, pentru veșnicie, fericirea veșnicã sau necazul veșnic. O soție credincioasã, cinstitã, așa cum spune în Proverbe, este un dar de la Domnul. Omul o primește o datã în viațã. De felul cum va ști s-o pãstreze, se va bucura aici și veșnic pentru acest dar mare pe care-l primește din partea lui Dumnezeu. Nu greșesc când spun cã o singurã datã primește omul acest dar în viațã. Chiar dacã se întâmplã cã Dumnezeu îi ia de lângã el soþia, ceea ce a primit la început, a doua oarã nu mai primește. Poate sã primeascã altceva, dar nu același lucru.

Chiar dacã va fi îndreptãțit, pentru cã Domnul i-a luat la El partea cealaltã, dar ceea ce a primit la început nu va mai primi niciodatã. De aceea, ca oameni credincioși, ca tineri credincioși, trebuie sã ne gândim adânc la acest lucru. Primim din partea lui Dumnezeu un dar, așa cum spune Cuvântul Domnului, deci sã avem grijã de felul cum îl pãstrãm, cum ne purtãm fațã de el. Și soția tot la fel, pentru cã, în Cuvântul Domnului, gãsim în privința aceasta atâtea cuvinte care ne îndreptãțesc sã credem același lucru. Femeia înțeleaptã, femeia cinstitã își zidește casa, numai cea care nu are grijã de acest lucru, cu mâinile ei, încet-încet, își dãrâmã casa. Mai mult ca oricine altul, omul credincios trebuie sã gândeascã adânc la aceste lucruri, pentru cã, de felul cum știe sã se poarte în lumea aceasta unul fațã de celãlalt, va fi spre fericirea lor și spre fericirea celor care vin dupã ei și privesc la ei.

(…) Sã facem dovadã prin viața noastrã cã am înțeles ceea ce Domnul a vrut sã ne spunã și a vrut sã facã cu fiecare dintre noi. Atunci vom ști fiecare cum sã ne purtãm fațã de cei din jurul nostru și fericirea noastrã va crește din zi în zi și ne vom înfãțișa cu toții înaintea Domnului, primind pentru totdeauna fericirea, viața veșnicã, pe care Domnul și Mântuitorul nostru a fãgãduit-o tuturor celor care Îl vor urma pe El.

Ne rugãm Domnului ca El sã dea putere fraților noștri tineri care își croiesc drumul acesta astãzi, sã poatã trece biruitori peste toate lucrurile pe care le vor avea de întâmpinat pe pãmântul acesta. Așa cum zice Apostolul Pavel, drumul acesta nu-i ușor, dar cu El putem sã-l strãbatem bine, biruitori, și Domnul ne va ajuta. Așa ne-a fãgãduit Domnul, cã va fi cu noi în toate zilele vieții noastre, pânã la sfârșitul veacurilor. De aceea, sã ne punem toatã nãdejdea și toatã încrederea în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos și El ne va ajuta sã ne putem sfârși cu bine lupta și cãlãtoria pe pãmântul acesta.

Slãvit sã fie Domnul!

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *