Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home OMUL ŞI LOCUL

OMUL ŞI LOCUL

OMUL ŞI LOCUL

1. Nu locul este pentru om, ci omul este pentru loc, căci omul este schimbător, dar locul nu este. Omul poate fi oricine, dar locul este acelaşi.

2. Oamenii sunt nenumăraţi, dar locurile sunt numărate. Aşa este şi în cele pământeşti, dar în cele cereşti şi mai mult.

3. În Cuvântul Sfânt este scris mereu acest adevăr, când se spune despre numărul poporului sfânt, despre numărul ostaşilor, al îngerilor, al bătrânilor sfinţi, al trâmbiţelor ori al cetelor, al zilelor, al anilor, al semnelor…

4. Un număr hotărât de locuri este pentru fiecare seminţie a poporului biblic. Un număr hotărât de locuri în împărăţia şi planul lui Dumnezeu este şi pentru neamuri, după cum este scris: „până va intra numărul deplin al neamurilor” (Rom 11, 25) sau al seminţiilor lui Israel (Apoc 7, 4).

5. Dacă cele mai însemnate locuri de pe pământ se câştigă printr-un concurs – şi cine vrea să le dobândească trebuie să se grăbească, să lupte, să muncească spre a le câştiga –, apoi, spre a-l păstra bine, acelaşi lucru se cere şi pentru un loc şi o slujbă în Lucrarea şi împărăţia lui Dumnezeu.

6. Este scris: „împărăţia lui Dumnezeu se ia cu năvală şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea” (Mt 11, 12; Lc 16, 16). Aceasta înseamnă că locurile sunt limitate – şi că reuşesc să le ocupe cei care se grăbesc primii.

7. Dar nu numai locurile sunt numărate, ci şi timpul este măsurat. S-a spus: Astăzi dacă auziţi glasul Domnului, ascultaţi-L!… Să nu vă pomeniţi sosiţi prea târziu. Este un avertisment foarte însemnat.

8. Dacă sunt fixate locurile care se pot ocupa, este fixat şi timpul în care se pot dobândi aceste locuri. Poate să mai fie timp, dacă nu mai sunt locuri. Sau poate să mai fie locuri, dacă nu mai este timp.
Cine nu-şi înţelege nici timpul şi nici locul rămâne totdeauna afară.

9. Cea dintâi grijă a fiecărui călător este să-şi asigure din timp un loc, iar a doua, tot aşa de mare, este să fie în clipa hotărâtă acolo.
Orice neglijenţă duce la pierderea călătoriei.
Spre împărăţia lui Dumnezeu se cere la fel.

10. Când eşti în fruntea unei coloane, ai grijă să nu fii cu mai mult decât un pas înaintea ei, ca nu cumva depărtându-te prea mult să pierzi legătura cu ai tăi. Atunci tu pleci fără ei, iar ei rămân fără tine.

va urma

Traian Dorz
din cartea „Semănaţi Cuvântul Sfânt„,
editura „Oastea Domnului”, Sibiu

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!