Oastea Domnului

Pãrintele Iosif Trifa mi-a influențat viața în mod indirect

Cine este Părintele Iosif Trifa?

Este părintele care a văzut la un moment dat că slujba lui nu aduce nici o schimbare reală în oamenii din parohia sa. Tot cu băutură, tot cu înjurături, tot cu aceleaşi păcate, fie că veneau la biserică, fie că doar aveau cunoştinţă de părintele lor din sat.

Este părintele care a cerut lui Dumnezeu să-l folosească cumva ca în oamenii din jurul lui să se producă cu adevărat o schimbare a vieţii, o întoarcere la 180 de grade.

Dumnezeu i-a vorbit, l-a întărit şi a făcut din el un model de urmat pentru mii şi mii de oameni şi i-a dat mare putere în cuvânt. Dovadă era faptul că se închideau cârciumile, ca în locul lor să apară case de adunare unde lumea lăuda pe Dumnezeu! Mişcarea Oastea Domnului din cadrul Bisericii Ortodoxe este născută din acele rugăciuni şi jertfe personale ale Părintelui (moartea soţiei, a copiilor, caterisirea pe nedrept înainte de moarte, confiscarea bunurilor personale şi multe alte dureri) prin care Dumnezeu a lucrat.

Cine este Părintele Iosif Trifa pentru mine?

Eu sunt un rod al acestei Mişcări, implicit al Părintelui Iosif, aşa că, pentru mine, el este un părinte duhovnicesc, pe urmele căruia calc cu îndrăzneală.

În urma sa a lăsat foarte multe scrieri şi istorioare cu tâlc creştin, fiind şi gazetar talentat. Dar cel mai important mesaj pentru mine a fost şi este îndemnul de a citi din Sfânta Scriptură, de a medita la ceea ce vrea Dumnezeu să-mi vorbească prin ea. De a alege schimbarea vieţii prin Naşterea din nou sau Naşterea din Dumnezeu, adică prin pocăinţa din inimă, pentru că, fără ea, nu puteam urma pe Dumnezeu.

Întrebarea care m-a făcut să pornesc pe drumul Vieţii era: „Ce rost are să trăiesc în această lume singură, fără Dumnezeu?” Aveam nevoie să fie El cu un pas înaintea mea, ca să fiu sigură că ajung acolo unde trebuie la sfârşitul vieţii mele şi ca să am parte de o viaţă fericită şi binecuvântată!

Însă fără alţi oameni de jertfă din jurul meu, care m-au învăţat cum să studiez Biblia şi cum să mă rog sau cum să trăiesc curat, fără nenumăratele experienţe trăite cu Dumnezeu, fie ele dureroase sau fericite, nu cred că puteam ajunge până la ceea ce sunt astăzi.

Părintele Iosif m-a învăţat că mersul la biserică nu trebuie făcut din simplă obişnuinţă, ci de fiecare dată cu un scop bine definit de a savura fiecare Liturghie, fiecare Cuvânt rostit acolo, fiecare moment de împărtăşanie, la maxim.

În adolescenţa mea am înţeles că nimeni nu va fi lângă mine şi nimeni nu mă va înţelege vreodată mai bine aşa cum o va face Dumnezeu, Tatăl meu. Aşa că m-am agăţat foarte bine de haina Lui şi nu am mai lăsat-o nici o clipă. Şi nu am niciun regret până acum şi nu cred că voi avea vreodată…

Părintele Iosif Trifa mi-a influenţat viaţa în mod indirect. Pentru astfel de persoane ţin să fiu întotdeauna recunoscătoare şi mulţumitoare.

Iar respectul faţă de ele mi-l arăt anume prin aceste rânduri de mulţumire. În amintirea ta, drag Părinte Iosif Trifa.

„Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie ruşine şi care împarte drept Cuvântul adevărului” (II Tim 2, 15).

Alina TĂNASE

Cum a influențat viața Părintelui Iosif Trifa în mod indirect viața noastră?

Așteptăm și răspunsul tău!

Poate te-ar interesa si alte astfel de mărturii: https://oasteadomnului.ro/?s=+Părintele+Iosif+Trifa

Lasă un răspuns