Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Să ne ţinem de Hristos cu amândouă mâinile sau cu zece sau cu o sută de mâini

Să ne ţinem de Hristos cu amândouă mâinile sau cu zece sau cu o sută de mâini

Să ne ţinem de Hristos cu amândouă mâinile sau cu zece sau cu o sută de mâini

„Nu sunt cuvinte să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru harul că noi suntem aici, în această Lucrare binecuvântată de Dumnezeu, pe care Domnul a ales-o ca să poarte mai departe mesajul Său sfânt şi să împlinească partea de suferinţă, aşa cum a zis Sf. Ap. Pavel: ca să împlinească suferinţele care lipseau suferinţelor lui Hristos. El a plătit partea cea mare pe care noi nu o puteam plăti, dar fiecare dintre noi, după aceea, trebuia să plătim partea noastră. Fiecare avem de plătit şi partea noastră sau o parte din păcatele, din necazurile, din atâtea abateri pe care le avem fiecare dintre noi. Căci nu suntem desăvârşiţi niciunul, după cum spunea şi marele şi Sf. Ap. Pavel: Nu am ajuns la desăvârşire, dar mă lupt. Pentru ca să ajungem acolo, trebuie o luptă şi lupta aceasta trebuie să o dăm cu noi înşine, în primul rând, cu firea noastră cea pământească, cel mai întâi. Cel mai aproape şi cel mai mare duşman al fiecăruia dintre noi este ea şi ne ispiteşte în fiecare clipă (…).

Noi, care vrem să ne ţinem de Hristos cu amândouă mâinile sau cu zece sau
cu o sută de mâini, aşa cum făcea şi spunea fratele Traian, avem de luptat.

Pentru  aceasta ne-a chemat pe noi Domnul Iisus, dragul nostru Mântuitor, la lupta aceasta. Ne-a chemat pe noi Evanghelia la lupta aceasta, ne-a chemat Oastea Domnului. Părintele Iosif şi toţi înaintaşii noştri au primit din partea Domnului Iisus acest har ca să poarte numele Lui până la marginile pământului şi să-L facă cunoscut pe Domnul Iisus. Aceasta a fost de la început Lucrarea, de fapt. Mântuitorul a zis: Tată, Te-am făcut cunoscut pe Tine oamenilor.

Şi Sfinţii Apostoli Îl făceau cunoscut pe Domnul Iisus înaintea oamenilor. Ei spuneau cu tărie înaintea tuturor, şi celor mari, şi de sus, şi celor mici: El este Mesia, El este Trimisul, El este Cel care a fost profeţit de la început că va veni ca să mântuiască pe poporul Său de păcatele sale, ca să ne izbăvească pe noi de păcatele noastre, El este. Acum, ce trebuie să facem? Să ne angajăm cu toată inima şi cu toată fiinţa, cei care vrem să ne mântuim. Vrei să te mântuieşti, vreţi să vă mântuiţi? Angajaţi-vă cu toată fiinţa, să ne angajăm cu toată fiinţa şi cu toată inima în această Lucrare mare de salvare şi de mântuire a tuturor oamenilor, şi a mea şi a ta.

Este adevărat că Lucrarea aceasta nu este o lucrare aşa de simplă. Noi avem un Împărat Care stă pe cruce, Împăratul vostru stă pe cruce. El a venit să sufere. Şi Lucrarea aceasta înseamnă suferinţă; şi nouă ne-a spus: Cine vrea să vină pe urmele Mele, să se lepede de sine şi să-şi ia crucea. Acela Mă poate urma, aşa după cum am auzit în Evanghelie duminica trecută: cine îşi va iubi viaţa ce se va întâmpla? O va pierde! Numai cel care îşi va da viaţa, să fie în stare să îşi dea viaţa. Oare, ce înseamnă asta? Înseamnă cea mai mare iubire. Crucea nu-i osândă, nu-i pedeapsă, cum spun ceilalţi din afară, crucea este cea mai mare iubire şi înseamnă a fi în stare să te duci la Cruce singur şi de bună voie, cum spunea fratele Traian: Du-te la cruce cu pieptul deschis, că dacă trebuie să ajungi acolo şi dacă te dai înapoi, tot acolo ajungi. Mai bine să mergi cu pieptul deschis în faţă, cu inima deschisă, cu ochii spre cer, ca Sf. Arhid. Ştefan, şi atunci vei fi cu adevărat un om care vei impresiona cerul.

Poate pământul nu! Dar cei din cer se vor uita spre tine, dându-se înapoi şi uimindu-se: Vai, de ce este în stare! Aşa făceau cei din cer, când priveau chinurile fratelui Traian, cum era bătut, cum era zdrobit, dar nu se lepăda. Cerul întreg privea uimit, pentru că Domnul Iisus zicea, ca şi altă dată despre Iov: Priviţi imaginea, priviţi omul acesta cum este chinuit şi batjocorit ca şi Mine, dar nu zice nimic, ci cu pieptul deschis merge înainte. Amin!”

fratele Viorel Bar (Săucani, Bihor)

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!