Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home „Secerişul” şi „culesul” diavolului e acum, pe la sărbătorile de iarnă…

„Secerişul” şi „culesul” diavolului e acum, pe la sărbătorile de iarnă…

„Secerişul” şi „culesul” diavolului e acum, pe la sărbătorile de iarnă…

„LA PETRECERE DE SĂRBĂTORI… VENIŢI, FETE ŞI FECIORI… VA FI DANS PÂNĂ LA ZORI”

E vremea balurilor şi petrecerilor. „Invitări” în toate părţile. Lumea e chemată la petrecere de sărbători, cu dans până în zori. La petrecere de Crăciun, de Anul nou, de Botez…

Iar după aceste invitări şi petreceri „cu dans până în zori”, roadă bogată culege diavolul şi iadul. Toată roada e a lui.

Ce bine sunt puse aceste invitări în chipul de alături! Cei ce vă pregătiţi de baluri, priviţi, iată cine vă invită acolo! Iată cine vă cheamă acolo! E moartea, e iadul, e pieirea Şi toţi cei ce ascultă aceste chemări şi pleacă pe calea „invitărilor” nu se întorc niciodată teferi acasă. Unii vin cu sănătatea stricată, alţii cu capetele sparte şi cu toţii, bolnavi cu sufletul.

O, e grozav secerişul pe care diavolul îl are cu „invitările” lui. „Secerişul” şi „culesul” diavolului e acum, pe la sărbătorile de iarnă, însoţit cu petreceri de iarnă.

Acum, pe la sărbătorile de iarnă, îşi deschide satan ospăţul lui (cârciuma) şi invită pe toată lumea la masa lui. Şi lumea intră năvală pe poarta cea largă a cârciumilor şi păcatelor…

Dragi tineri, frăţiori şi surioare! Grijiţi; pe voi vă caută, mai ales, aceste „invitări”. Şi pe voi vă omoară, mai ales, aceste „invitări”. Pe voi vă pescuieşte satan, mai ales, cu aceste „invitări”. Iar dacă nu mă credeţi pe mine, mergeţi pe la sanatoriile de tuberculoşi şi veţi afla acolo tot tineri şi tinere care se ofilesc şi se topesc, fiindcă au dat ascultare acestor „invitări”. Mergeţi pe la spitale, temniţe şi cimitire şi veţi afla pe tot locul urmele acestor „invitări”…

„La dans până’n zori, veniţi, fete şi feciori” aşa vă cheamă diavolul şiretul. Şi după ce l-aţi ascultat, vă trimite acasă cu sufletul şi trupul bolnav. Şi pe mulţi îi trimite chiar şi în mormânt.

Să luăm aminte! Şi Biblia are o „Invitare” ce ne cheamă la un „ospăţ”, la o „petrecere”. E „Invitarea” de la (Apoc 10, 9), care ne cheamă pe toţi să intrăm şi să ne petrecem cu toţii la ospăţul Mielului…

Adică, vedeţi, sunt în lumea asta două „invitări” şi doi „invitători”. O „invitare” vine de la Domnul şi ea ne cheamă la „ospăţul” Lui, la „masa” Lui, cealaltă vine de la diavolul şi ea ne cheamă la moarte şi la pieire.

Vai de nesocotiţii care ascultă de chemarea lui satan!
«Isus Biruitorul» nr. 1 / 1 ian. 1936, p. 4

Părintele Iosif Trifa, la zile de sărbătoare
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2016

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *