Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Timpul – aliat sau dușman?

Timpul – aliat sau dușman?

Timpul – aliat sau dușman?

În ziua de astăzi, au tot mai multă căutare, din păcate, mijloacele de omorâre a timpului, în dauna mijloacelor de învingere a timpului.

A omorî timpul! A învinge timpul!

Sex + alcool + distracţie = timp omorât!

Credinţă + rugăciune + smerenie = timp învins!

Cine trăieşte astăzi Credinţa, Crucea, Adevărul, acela a ajuns să fie privit ca un exemplar de om rar, pe cale de dispariţie: „Ce mai vrea şi ăsta să demonstreze? Nu bea, nu fumează, nu merge la distracţii… Pentru ce mai trăieşte?“

Timpul poate fi învins sau poate fi pierdut! Într-o lume în care există doar AICI şi ACUM, iar ATUNCI şi ACOLO sunt termeni necunoscuţi, timpul nu poate fi decât pierdut.

Într-o lume în care banul face legea, iar el, banul, nu este folosit decât pentru satisfacerea poftelor trupeşti, nu se poate vorbi de timp învins.

E uşor, e chiar plăcut să te laşi ispitit să cazi în păcat. E mult mai greu însă să n-o faci. La urma urmei, tăria de caracter, lupta cea bună aşa se măsoară: prin rezistenţa în faţa ispitelor.

A învinge timpul înseamnă a ieşi biruitor din lupta cu ispitele, oricât ar fi ele de tentante. Ori asta nu se poate face decât crezând cu adevărat în Cuvânt, în Porunci, în Hristos. Crezând şi, mai ales, trăind credinţa.

Primul lucru ce-l atrage pe om în credinţă este frica de Dumnezeu. Dumnezeu este privit aici ca Stăpân. De la frica de Dumnezeu se poate trece la dragostea de Dumnezeu, prin stăruinţă în cele bune şi, evident, prin Har. Dumnezeu ne este, în acest caz, Stăpân şi Prieten. Marea luptă a noastră şi marea biruinţă acestea sunt: Dumnezeu să nu fie doar Stăpânul nostru, ci să căutăm să ni-L facem să devină şi Prietenul nostru. Să nu-L urmăm doar de frică, să-L urmăm şi din dragoste. Fiind Stăpânul nostru, încercăm să-I îndeplinim poruncile întocmai şi la timp. Şi El, văzând râvna noastră, în marea Sa milă şi bunătate, ne va privi blând şi înţelegător şi ne va ajuta să nu mai cădem atunci când ne poticnim.

Ne va ajuta să învingem timpul pe care-l trăim! Numai să credem şi să vrem!

MIP – Teliuc, Hunedoara

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!