Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Tinerilor dragi, să băgaţi bine de seamă la felul în care v-a chemat Dumnezeu

Tinerilor dragi, să băgaţi bine de seamă la felul în care v-a chemat Dumnezeu

Tinerilor dragi, să băgaţi bine de seamă la felul în care v-a chemat Dumnezeu

Toţi păcătoşii de pe pământ pot să primească iertare de păcate, prin credinţă, în Sângele Crucii Domnului Hristos. Iar Duhul lui Dumnezeu luminează cu aceeaşi putere ca şi soarele care luminează cerul şi pământul nostru. Toate naţiunile pământului, toţi oamenii beneficiază de căldura şi lumina soarelui. Aşa este – şi cu atât mai mult – Soarele-Hristos. El nu luminează numai o latură. El nu este ca o lună, care este luminată numai pe o parte, iar pe cealaltă parte este o veşnică noapte. Hristos luminează pretutindeni şi toţi oamenii şi toţi păcătoşii pot să vină la Domnul Iisus, la Mântuitorul nostru iubit.

Însă, fraţilor dragi, amintesc lucrul aceasta că şi pe noi ne-a trezit Dumnezeu în această Lucrare… Pe noi, Dumnezeu ne-a chemat în această Lucrare binecuvântată şi am făcut un legământ cu Dumnezeu că dorim să rămânem până la moarte în această Lucrare. E o familie pe care ne-a dat-o nouă Dumnezeu şi dorim ca familia aceasta să trăiască în cinste şi în curăţie. Dorim ca familia aceasta să fie hrănită mereu cu Cuvântul curat al lui Dumnezeu. Nu vrem să avem duşmănie cu nimeni, dar nu provocăm pe nimeni la discuţii şi nu desconsiderăm pe nimeni. Trăim în relaţii bune cu toate credinţele, dar aceasta este familia în care ne-a trezit pe noi Dumnezeu.

Niciodată noi n-am scos sabia împotriva nimănui…

Niciodată n-am provocat pe nimeni la dispute…

Niciodată n-am chemat pe nimeni să vină la noi…

Am chemat oamenii – şi-i vom chema până la moarte – să vină la Hristos, pentru că numai Mântuitorul a spus următoarele cuvinte: „Veniţi la Mine voi, cei osteniţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă pentru sufletele voastre.”

Ne doare atât de mult când vedem cum unii oameni cheamă în taberele lor, „că numai la ei se află adevărul…”

Ne doare nespus de mult când unii, bieţii, cad victime acestor oameni care luptă nu pentru un Nume, ci pentru o partidă, pentru un cult, pentru o formă de credinţă…

Noi n-am învăţat aşa, iubiţilor! Noi am învăţat să chemăm sufletele la Hristos, la Acela care de două mii de ani stă cu braţele deschise; îi aşteaptă, pe fiecare, să le dea odihnă şi mântuire pentru sufletele lor. Aşa am primit şi aşa vom duce Cuvântul lui Dumnezeu până vom cădea şi vom trece de pe pământul aceasta. Lăsăm şi noi ca înaintaşii noştri cuvintele testamentare: „Aşa am primit Cuvântul lui Dumnezeu, aşa l-am păstrat şi aşa îl lăsăm, ca pe o moştenire scumpă urmaşilor noştri”.

Şi Domnul să-i ajute aşa pe tinerii noştri, care sunt în număr aşa de mare. Tinerilor dragi, să băgaţi bine de seamă la felul în care v-a chemat Dumnezeu pe voi, v-a trezit pe voi, la Lucrarea în care v-a trezit Dumnezeu… Băgaţi bine de seamă că este alimentată de Duhul lui Dumnezeu. Pentru fiecare zi din viaţa noastră, Duhul lui Dumnezeu are program deosebit pentru fiecare dintre noi. Pentru fiecare dintre zilele noastre, Duhul lui Dumnezeu are bogăţie de cunoştinţă. Lucrarea aceasta… au trecut peste 50 de ani de când a fost trezită şi pornită pe drumurile ţării, să-L vestească pe Iisus cel Răstignit. Şi binecuvântat să fie Dumnezeu că această propovăduire a ajuns în cele mai îndepărtate cătune ale ţării noastre cu această Evanghelie curată, cu această Evanghelie prin care s-a vestit Numele Domnului Hristos. Vom învăţa de la sfinţii lui Dumnezeu şi de la înaintaşii noştri: noi nu ridicăm alt nume pe pământul acesta decât Numele Domnului Iisus. Mai presus de orice Nume, ca în Numele Lui să se plece orice genunchi din cer, de pe pământ şi de sub pământ. Şi toată limba să dea slavă lui Dumnezeu. Aşa am primit din partea Cuvântului lui Dumnezeu şi aşa căutăm să dăm mai departe şi altora Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu.

din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Ceişoara – sâmbătă, 29 iunie 1974

Strângeţi fărâmiturile / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010 – vol. 1

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *