Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Adunarea de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului – 2012

Adunarea de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului – 2012

Adunarea de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului – 2012

Lumina lui Hristos Luminează tuturor
Sensurile misiunii tineretului în Oastea Domnului

Tinerii Oastei Domnului sunt chemaţi, poate mai mult ca oricând, să dea o nouă mărturie despre crezul şi viaţa lor în Hristos. Anul acesta, cea de-a XXI-a ediţie a Adunării de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului va avea loc în capitala României, în miezul uneia dintre cele mai tumultoase metropole ale ţării şi, de ce nu, ale Europei.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, suntem aşteptaţi, tineri de toate vârstele, să Îl ducem pe Hristos în mijlocul unei lumi pentru care Învierea pare să îşi piardă până şi semnificaţia unui act istoric, de identitate hristică.

Întîlnirea va fi în Sâmbăta Tomei, în data de 21 aprilie 2012, la Bucureşti. Programul Adunării – cu tema Lumina lui Hristos luminează tuturor. Sensurile misiunii tineretului în Oastea Domnului – va începe la ora 8:00, cu Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala Mitropolitană Sf. Spiridon cel Nou.

Socotită cea mai mare biserică din Bucureşti, ctitoria a domnitorului Ţării Româneşti, Scarlat Ghica, locul de întâlnire pentru Sf. Liturghie e, înainte de toate, încă o binecuvântare a lui Dumnezeu revărsată peste această Adunare. Aici, în cea mai importantă catedrală din Bucureşti, în catedrala în care slujeşte Sfântul Sinod şi în care au loc cele mai importante evenimente de anvergură ale Bisericii noastre, şi Oastea Domnului este găzduită, prin arhiereasca purtare de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Tinerii ostaşi sunt rugaţi insistent să vină în număr cât mai mare încă de dimineaţă, la Sfânta Liturghie. Ostăşia noastră se legitimează şi prin modul în care simţim responsabilitatea unei astfel de Adunări şi seriozitatea cu care ne angajăm în reuşita ei.

După Sfânta Liturghie, va avea loc un pelerinaj la Catedrala Patriarhală, pentru a ne închina la sfintele moaşte ale Sf. Dimitrie Basarabov.

Programul Adunării va continua la ora 12:30, la Centrul de Conferinţe Auditoriul Pallady (B-dul Theodor Pallady, nr. 40 G, Titan), cu susţinerea temelor propuse. Toate informaţiile referitoare la locul desfăşurării Adunării se vor obţine de la organizatori la Catedrala Mitropolitană. De asemenea, grupurile de fraţi se vor deplasa către sala de conferinţe, cu mijloacele de transport în comun, însoţite de către fraţii din Bucureşti. Accesul în sala de conferinţe se va face doar în momentul în care ajung fraţii de la Sfânta Liturghie.

Adunarea se va încheia la ora 18: 30.

Sfatul Frăţesc Operativ al Oastei Domnului.

PS. Cu ajutorul Domnului – întreaga adunare va fi transmisă în direct la www.OasteaDomnului.tv.

Harta cu Catedrala Sfantul Spiridon cel Nou:

Harta cu Centrul de conferinte “Auditorium Pallady”:

Vezi locatiile cu Adunarea de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului pe o harta mai mare!

Telefoane de contact:
0762078545
0748975301
0763359249
0753556301

IMPORTANT
In urma deciziei luate de Sfatul Fratesc Operativ s-a stabilite ca de cele ale Martei sa se ocupe fiecare persoana in parte. Datorita unor motive bine intemeiate, anul acesta la Adunarea de Tineret pe Tara nu se vor distribui alimente.
Slăvit să fie Domnul!

————————————————————————-

Poate sunteţi interesat şi de:  Adunarea de tineret pe Ţară de anul acesta şi costumele naţionale.

Author: admin

Comentarii

 1. Fa Tu Doamne Dumnezeul nostru, sa fie Slavit Numele Tau cel Sfant , de orice suflet, de orice genunchi, de orice fiinta, care va auzi, sau va vedea, sau va participa la aceasta binecuvantata intalnire frateasca!
  Slavit sa fie Domnul!

 2. Slavit sa fie Domnul! In legatura cu deplasarea de la Catedrala Patriarhala la Sala de conferinte Auditorium Pallady unde va avea loc adunarea, fratii care vor veni cu trenul si se vor deplasa din acest motiv cu mijloacele de transport in comun, SE POATE AJUNGE DIRECT cu metroul M3, din statia Piata Unirii 1, de la baza Dealului Patriarhiei, pana la statia 1 Decembrie 1918 (iesire Liceu Chimie), in sensul de mers Anghel Saligny (pe aceasta linie circula metrourile vechi tip IVA). O alta varianta este RATB-ul, respectiv tramvaiul 27 de la baza dealului Patriarhiei pana la statia IOR 2, sau tramvaiul 23 trece prin spatele Patriarhiei pe strada 11 iunie (intersectia cu Bd. Regina Elisabeta) la statia GRAMONT (langa peco Petrom).. Trebuie stiut ca de ceva timp RATB a scos biletele de calatorie, plata calatoriei facandu-se cu cardul care poate fi achizitionat de la centrele de emitere din fiecare statie. La Metrou au ramas biletele clasice. Deplasarea se va face pe grupuri, astfel fiecare grup va fi insotit de cate un frate din Bucuresti care cunoaste traseul. De la Gara de Nord spre Catedrala Mitropolitana se poate ajunge cu metroul M1 in directia Republica sau cu autobuzul 123 pana la statia Piata Unirii. Vom reveni cu eventuale completari. Va asteptam in numar cat mai mare si CAT MAI MULTI DE DIMINEATA LA SFANTA LITURGHIE!

 3. E o mare lipsă că nu se face marş. Era o ocazie bună pentru a face cunoscută Oastea Domnului. A nu se confunda cu o simplă defilare. Era vorba de un alt fel de mărturie de credinţă. Cu icoane, steaguri şi de ce nu… cu portul popular.

 4. Un program ce se anunta din start cronofag,in obisnuita “traditie”incetatenita in ultimii ani,a marilor evenimente,modalitate prin care duhul si puterea sunt marginalizate.Programul a fost “negociat” foarte prost, apoi o incuviintare compromitatoare din partea Sfatului Fratesc, ce impune un fel de manifestare,departe de felul de a fi ostasesc,care transforma in derizoriu efortul fratilor de a se deplasa de la sute de Km pentru a fi prezenti la un eveniment ce ar trebui sa se constituie intr-un adevarat Eveniment.Desi sunt favorizat de pozitia geografica la doar 80 Km de Bucuresti, ma intreb daca se merita, cat se merita,pentru ce se merita si in final ,desi nu “voi vinde vaca” daca voi avea motive binecuvantate sa pot spune din toata inima : “se merita” .Nu sunt un pesimist,insa am putine sperante in reusita acestei intalniri,care nu se anunta a fi o Adunare a Tineretului Oastei , ci cu totul altceva,dar desfasurarea evenimentelor va gasi totusi formula cea mai potrivita ca sa defineasca intalnirea de la Bucuresti.Daca voi fi un prooroc inselator imi cer iertare anticipat!

 5. Slavit sa fie Domnul,
  Imi cer scuze pentru interventie. Nici n-a inceput adunarea si ati si inceput cu comentariile. asteptam totul de-a gata. doar noi sa stam pe margini si sa comentam. De ce nu ati venit fratilor cu propuneri si sfaturi de cand s-a anuntat aceasta adunare si tema? Puneti genunchii la pamant si rugati-va pana vi se usuca lacrimile din ochi!!! Sa ne jertfim cu totii. Nu numai unii si altii sa comenteze pe margini. Sa strangem randurile si sa privim la Iisus Cel rastignit si inviat a treia zi si sa cerem binecuvantarea Sa peste adunarea aceasta care va avea loc si la care nu oricine are ocazia sa fie prezent si peste toata lucrarea Oastei Sale.Maica Domnului sa fie mijlocitoarea noastra permanent si in special pt. aceasta adunare.
  Hristos sa fie viu in mujlocul nostru, inlauntrul fiintei noastre si in mintea noastra ca sa ne sprijinim unii pe ceilalti cu toata dragostea si intelepciunea cea data fiecaruia ca dar dumnezeiesc.
  Hristos a inviat!

 6. Hristos a inviat!
  Pentru lamurirea unor detalii privind mijloacele de transport in comun care ajung la Biserica Sfantul Spiridon Nou si Centrul de Conferinte Auditorium Pallady puteti suna la urmatoarele numere de telefon:
  0762078545
  0748975301
  0763359249
  0753556301
  Slavit sa fie Domnul!

 7. Cărăruie, cărăruie, care duci la Bucureşti
  Drum ca tine altul nu e, nici în lumea din poveşti.
  Te aşterni în calea lungă a truditului meu dor
  Numai dorul laşi să ajungă, la căsuţa cu pridvor
  Cale lungă şi frumoasă, cale ruptă de haiduci,
  Numai dorul duce acasă, dar pe mine când mă duci?

  versuri de Ion Manu

 8. Hristos a inviat! In urma deciziei luate de Sfatul Fratesc Operativ s-a stabilite ca de cele ale Martei sa se ocupe fiecare persoana in parte. Datorita unor motive bine intemeiate, anul acesta la Adunarea de Tineret pe Tara nu se vor distribui alimente. Slavit sa fie Domnul!

 9. Nu Mai cu adevarat Oastea Domnului aceasta,pe care a lasat o preaiubitul Parintele Iosif..am o singura intrebare..de Ce nu se spune absolut nimic pe Trinitas despre Oastea Domnului,sau macar o cantare,o poezie de a fratelui Traian,in loc de muzica populara pe care o Mai dau uneori..?!cu toate ca stiu ca fratele meu Sorin nu va publica acest coment,mult pres sectar considerat,dar realist..Slavit sa fie Domnul!

 10. O sa inceapa usor sa isi faca aparitia duhul Oastei si pe la Trinitas. Noi sa ne plecam genunchii la rugaciune si sa-i spunem Domnului ce avem in suflet. Sa lasam discutiile care nu aduc pace si sa ne multumim cu ce ne-a fost oferit, iar Domnul nu va trece cu vederea ruga fiecaruia. Si sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos ne-a mai dat o porunca: “Sa ne iubim unii pe altii asa cum ne-a iubit El pe noi”. Aceste cuvinte sa ni le aducem aminte in fiecare moment al vietii. Slavit sa fie Domnul!

 11. Hristos a inviat ! Doamne Parinte Sfinte ,eu nu pot sa ma duc , cu trupul dar o sa fiu prezen cu sufletul ,. Dar te rog pe tine Doamne sa fii cu toti si sa-i ajuti Doamne in tot cea ce vor face pentru ca Tu sa fii slavit .Intarestei Doamne si lumineazai si dale din intelepciunea Ta si din rabdareaTa , spre Slava numelui Tau.Amin

 12. Hristos a inviat! Mai venim cu cateva precizari legate de organizarea adunarii: LOCURI DE PARCARE sunt fara probleme in parcarile din jurul salii, chiar pe marginea bulevardului. Referitor la partea Martei, cei de la sala ne vor pune la dispozitie 2 tonomate cu sandwich-uri; cei de acolo ne sfatuiesc sa NU mergem la restaurantul de vis-a-vis, unii clienti avand cu acestia niste experiente neplacute in trecut (altii care au fost la niste evenimente in sala respectiva). De asemenea fratii sunt rugati sa nu foloseasca lifturile si sa nu lase copiii sa se joace la lifturi, ele vor fi in revizie. Referitor la traseul de urmat intre Biserica si sala va vom pune la dispozitie niste harti pentru orientare mai usoara.

 13. Hristos a Inviat!

  Doamne Iisuse, Izvorul si Tamaduitorul duhurilor, sufletelor si trupurilor noastre, Slava Invierii Tale!
  Te rugam binecuvanteaza si anul acesta Adunarea pe Tara a tinerilor ostasi si pentru rugaciunile parintilor nostri revarsa-Ti Duhul Tau si al lor, peste intreaga Adunare.

  Si, Te mai rugam si pentru cei pesimisti si nu numai, care chiar de la 5,10,50 sau 80 Km,ca si ava Ilie, inca se mai gandesc daca,, se merita” efortul acesta de a fi impreuna cu fratii. Ajuta-I sa inteleaga, ca pentru Oastea Domnului, o Adunare pe Tara, este nu un eveniment, ci un Examen, pe care numai uniti si impreuna il vom face un adevarat Eveniment.

  Slavit sa fie Domnul !

 14. Hristos a Inviat si Slăvit să fie Domnul. Aveţi dreptate sora Maria. Mai bine zis, aţi avut dreptate. Adunarea a fost foarte reuşită. Ii mulţumim Domnului şi pentru această realizare , pentru toţi fraţii şi surorile care au putut da astăzi o mărturie frumoasă despre Oastea Domnului, mergând de la 20 şi până la 3000 de Km. Nesocotind nici distanţa şi nici banii. Poate fratele nostru Avaelias, care avea numai 80 km, o fi având remuşcări, dacă cumva n-a mers. Şi Dumnezeul Slavei Veşnice Care niciodată n-a lăsat Oastea şi ostaşii Săi de ruşine, să-l ajute şi pe fratele acesta dimpreună cu toţi pesimiştii, care nu mai fac altceva, decât să lovească în Lucrarea Oastei, în timp ce ei nu mai fac absolut nimic…, ca să-şi revină în simţiri pur duhovniceşti.

 15. Hristos a Inviat !

  Multumim Domnului,Parintilor nostri rugatori din ceruri,Parintelui Patriarh si celorlalti Parinti care au sprijinit aceasta Adunare,Parintelui Mirel si fratilor din Bucuresti,care au conlucrat ca Oastea Domnului sa poata fi prezenta,chiar si asa in acest numar,in Capitala Tarii noastre dragi !

  Daca am fi fost totii cei ce purtam cu mandrie acest nume acolo,cele 700 de locuri ar fi fost neincapatoare,fratii nostri ce poarta povara neimplinirii in care se afla Oastea acum,n-ar mai fi stat cu capetele atat de aplecate,iar Adunarea Oastei ar fi fost in toata plenitutinea ei, o forta.Sa ne rugam staruitor Domnului pentru aceste binecuvantate vremuri,pe care parintii nostri le-au prevazut.

  Slavit sa fie Domnul!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!