Mărturii Meditaţii

Avem noi roadele naşterii din nou?

„Nu pot să nu-mi aduc aminte de cuvintele fratelui Traian care spunea aşa: Când vorbeşti cu cineva vorbeşte ca pentru ultima dată. De aceea am ales să citesc acest cuvânt pe care Domnul Iisus îl spunea ucenicilor Săi înainte de Înălţarea Sa la cer, să aibă încredere şi-i îmbărbăta, spunându-le că nu-i v-a lăsa orfani, ci le va trimite un Mângâietor, adică pe Duhul Sfânt, Care face această TRANSFORMARE, în inimile noastre, în Sfintele Taine, la Naşterea de Sus, El care este Duhul Adevărului. Cu mulţi ani în urmă, am ascultat o mărturie a unui tânăr care căzuse pradă unor duhuri rele în patimi şi fărădelegi şi, dintr-o dată, ca prin minune, s-a trezit ca dintr-un somn adânc începând să-şi pună viaţa Sa în lumina Evangheliei şi a început a-şi plânge starea sa de păcat. În cele din urmă, tânărul credincios mărturiseşte către mama sa: Mamă, dacă în 34 de ani nu ţi-am adus nimic, nici o floare măcar ca recunoştinţă pentru că mi-ai dat viaţă şi m-ai crescut, iată acum mă aduc pe mine însumi, acum mă ai pe mine, un copil aşa cum m-ai dorit tu dintotdeauna.

Preaiubiţii mei, aceasta este naşterea din nou, aceasta este transformarea pe care Duhul Domnului o face într-un suflet când pătrunde cu adevărat.

Dragii mei, închei cu pilda Nunţii Fiului de Împărat şi parcă îl văd pe fratele Traian la o nuntă la noi, în zonă, cum cheamă în încheiere la legământ şi întreabă printre altele: Avem noi haina de nuntă? Avem noi roadele naşterii din nou? Domnul Iisus umblă printre noi, dragii mei, şi priveşte la fiecare inimă în parte.

fratele Petrică Pocitar (Caransebeş)

Lasă un răspuns