Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Bucuria părtăţiei trebuie păstrată cu orice preţ

Bucuria părtăţiei trebuie păstrată cu orice preţ

Bucuria părtăţiei trebuie păstrată cu orice preţ

”Noi, ca și tineri ostași, nu trbuie să uităm că avem trei arme, cu care ar trbui să ne înarmăm în fiecare zi: credința, nădejdea și dragostea. Adică cuvântul, rugăciunea și cântarea. Ar trebui zi de zi, cum ne îndrumă și scumpul nostru fr. Traian, să ne hrănim sufletul cu aceste trei, fiindu-ne ca apa, aerul și pâinea pentru trup. Numai în acest fel, sufletul nostru va crește, spre marea și sfânta chemare, pentru care noi am fost aleși, să-l purtăm pe Hristos în inimile noastre și înspre oameni.”

Eunicia

,,Păstraţi iubirea şi prietenia dintre voi!” spune fratele Traian. Iubirea şi prietenia trebuie întreţinute, udate, încălzite, legănate în zâmbet şi luciri de privire…altfel ne vom simţi tot mai străini…
Părtăşia trebuie să fie!…să întidem pod peste ape şi garduri…să zburăm cu aripi de iubire şi dor…să învăţăm a ne regăsi unii în alţii şi toţi în Hristos, ca un singur Trup, cu o singură inimă şi cu o singură simţire…
A avea părtăşie înseamnă a fi părtaşi aceluiaşi Hristos, aceloraşi bucurii, aceloraşi ,,Taboruri” sau ,,Golgote”…
Mi-e dragă părtăşia…Să nu mi-o ia nimeni!…Nimeni…

Păstrarea intensităţii bucuriilor din întâlnirile frăţeşti, cred că se realizează când fiecare vine cu inima deschisă şi cu un braţ plin de ,,lemne” care vor fi puse pe ,,focul” părtăşiei…Şi când cineva a uitat, sau nu a putut sau nu a vrut să aducă nimic, pune tu mai mult…Nu lăsa flacăra bucuriei să se stingă!…

Când rămânem în Duhul, rămânem în Bucurie, fiindcă bucuria este roadă a Duhului Sfânt…
Mă bucur şi mă înfior de un fior plăcut când se rosteşte la începutul întâlnirilor frăţeşti rugăciunea ,,Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului care pretutindea eşti şi pe toate le împlineşti. Vistierul bunătăţilor şi Dădătorule de viaţă vino şi te sălăşluieşte întru noi şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte Bunule sufletele noastre.
Prin această rugăciune îl invocăm pe Duhul Sfânt să vină între noi şi întru noi, iar Domnul promite că dacaă doi sau trei se adună în numele Lui, este şi El acolo, şi unde e Duhul Sfânt, e şi Dumnezeu Tatăl, şi Dumnezeu Fiul, toată Treimea Sfântă. Unde este aceasta, este bucuria cea mai mare, intensitatea cea mai mare…fiindcă şi noi vom fi asemeni comuniunii treimice…”

Miriam

Eu cred că noi uităm cine suntem, pentru că suntem leneși. Avem probleme la mentenanța.
Pentru că bucuria nu se păstrează, așa… ca o punem într-o cutie și o ascundem să nu ne-o ia nimeni. Ea se păstrează prin dăruire și printr-o viață duhovnicească susținută!

Trebuie să trecem prin vale ca să ne putem bucura de înălțimi. Dar eu fac o distincție între bucuria zilnică pe care TREBUIE să o aibă creștinul indiferent dacă e în vale sau în varf. E bucuria copilului care nu se îngrijorează, căci ȘTIE că Tatăl are grijă de toate…

Catiusha

Nu știu cât este făcut omul să poată păstra o anumită intensitate duhovnicească, dar cu siguranță foarte mulți vorbesc de creșterea intensității duhovnicești sau descoperiri de noi intensități. Niciodată trăirile nu vor avea aceeași intensitate. Părtășia pe care o trăiești astăzi este cu totul altfel față de cea trăită ieri sau pe care o vom trăi mâine.”

Pr. Avasilcai Vasile

”Diavolul, cu experienţa îndelungă pe care o are, va şti să exaspereze locul slăbiciunii, binenţeles, nu spre a ne face un bine, ci pentru a ne face să ne pierdem entuziasmul şi bucuria părtăşiilor frăţeşti. Şi reuşeşte de minune acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. Privirile noastre ne sunt aţintite spre gerşelile celor de lângă noi aducându-ne în suflet nelinişte, nesiguranţă şi tristeţe..
“La ce serveşte să te mai duci”, ne şopteşte apoi, obraznic cel rău şi mulţi îl ascultă. Sunt tot mai goale adunările de tineri…până şi aici pe forum şoaptele lui a făcut victime.
Îl putem opri, prin nădejdea noastră în Dumnezeu şi prin bucuria sinceră a părtăşiei noastre.
Îl putem opri, împlinind bine clipele prezente, abandonându-ne în mâinile lui Dumnezeu.
Vor mai fi căderi, vor mai fi poate certuri de cuvinte, dar dacă ne oprim doar la ele, vom fi ca pe un teren minat, iar pe un astfel de teren cel rău învinge întodeauna.
Bucuria părtăţiei trebuie păstrată cu orice preţ fiindcă numai pierderea ei permite păcatului şi întristării să intre în sufletele noastre. Planul celui rău acesta este, de a na face să pierdem bucuriile frăţeşti, în timp ce Dumnezeu vrea să avem cât mai multe.”

Sorin

 

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!