Meditaţii

Cât de puțin în vremea sa a fost prețuit și înțeles Ioan Botezătorul!

Cât de puțin în vremea sa a fost prețuit și înțeles Ioan Botezătorul! Acest mare sol și mare trimes al lui Dumnezeu! Cât de puțin au fost înțeleși și prețuiți marii trimeși ai lui Dumnezeu în neamul și în vremea lor, până astăzi de către oamenii cei la care duceau solia lor aleasă și mare! Așa a fost totdeauna dar nu va fi așa pe totdeauna.

Vestind Adevărul veșnic într-o formă nouă potrivit vremii noi pe care o trăiesc oamenii, trimișii Domnului nu vor fi niciodată, nici înțeleși și nici primiți de semenii lor, care trăiesc mereu privind spre trecut. Oamenilor le place mereu ceea ce este vechi, ceea ce este călduț, adică ceea ce este comod. Iar trimeșii lui Dumnezeu osândesc chiar asta.

Dumnezeu și oamenii, sunt într-un mare proces contrariu. – Acest mare proces se desfășoară din ce în ce mai crâncen, cu cât se apropie Sfârșitul, Inevitabilul Sfârșit. Noi suntem – și nu putem să nu fim martori, ori pentru Hristos, ori împotriva Lui. Ori în slujba lui Hristos, ori în slujba mamonei. Drept spune El că nu există cale de mijloc. Nu există neutralitate. Ori ești pentru Hristos, ori ești pentru Satana. Noi să fim de partea lui Dumnezeu.

Traian Dorz, din “Piatra Scumpă”