Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Sfântul Ioan Gură de Aur – Ce se întâmpla când lipseste întelepciunea ?

Sfântul Ioan Gură de Aur – Ce se întâmpla când lipseste întelepciunea ?

Sfântul Ioan Gură de Aur – Ce se întâmpla când lipseste întelepciunea ?


din „Părinţi, copii şi creşterea lor”

Să-i ţinem departe pe tineri nu numai de spectacole, ci şi de muzici moleşitoare, ca să nu le farmece sufletul.

Să nu-i ducem nici la teatre, nici la banchete sau la beţii. Cel mai mult sa le ferim pe fecioare, nelăsându-le să iasă din iatacuri. Nimic în natură nu împodobeşte mai mult această vârsta decât cununa întelepciunii, curăţia de orice desfrânare şi puritatea cu care un tânar intră în viaţa conjugală.

Femeile vor fi dorite de soţii lor mult mai mult dacă sufletul lor nu s-a exersat în desfrânare şi nu e corupt. O femeie e mult mai dorită când o cunoaşte doar tânărul cu care s-a unit prin căsătorie, îndrăgostirea e mai caldă, apropierea dintre soţi mai adevărată şi iubirea mai autentică când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere.

Ceea ce se întâmplă astăzi nu este căsătorie, ci afacere şi dare şi luare de bani. Dacă un tânar e corupt şi atenţia lui era şi înainte şi dupa căsătorie la alte femei, care mai e folosul căsătoriei? Ba, dimpotrivă, osânda pe lumea cealaltă e mai mare şi păcatul mai de neiertat când soţia stă acasă şi el se face de ruşine la prostituate şi comite adulter.
(Despre Ana, I)

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!