Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home CEI CULŢI – ŞI CEI DESCULŢI ( II )

CEI CULŢI – ŞI CEI DESCULŢI ( II )

CEI CULŢI – ŞI CEI DESCULŢI ( II )

frații lucrători din Iugoslavia

12. O familie dezbinată împotriva ei însăşi – spune Mântuitorul – se nimiceşte. Dezbinarea unei adunări este o crimă aducătoare totdeauna de moarte. Iar cei vinovaţi, în mod conştient ori inconştient, vor suporta osânda.

13. Adunarea este templul şi Biserica lui Dumnezeu, spune Biblia (I Cor 3, 16-17). Şi dacă cineva nimiceşte un astfel de templu al lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu.

14. Cine creează probleme familiei lui Dumnezeu, acela să se aştepte să-i creeze şi Dumnezeu lui probleme. Tulbură cineva o lucrare a lui Dumnezeu, strică cineva o adunare, provoacă cineva o diversiune între copiii Domnului? Acela să se aştepte la pedeapsa Lui nu numai peste el, ci şi peste copiii şi familia sa.

15. Deschideţi-vă ochii şi priviţi în urmă şi vedeţi ce s-a ales nu numai de viaţa şi de lucrarea celor care au creat probleme Lucrării lui Dumnezeu – ci îngroziţi-vă ce au ajuns chiar şi copiii lor. Şi luaţi exemplu. Nu-L provocaţi pe Dumnezeu, căci este scris: „Grozav lucru este să cazi în Mâinile Lui” (Evr 10, 26-31).

16. Dacă există o mare datorie a părinţilor faţă de copii, a celor bătrâni faţă de tineri şi a celor culţi faţă de cei desculţi, – desigur că şi mai mare este datoria celor din urmă faţă de cei dintâi. Cu atât mai mult când părinţii sunt buni, bătrânii sunt vrednici, iar culţii sunt înţelepţi în Domnul.

17. Nici cel mai înţelept conducător, însă, să nu se creadă mai presus ca poporul său şi nici cel mai cunoscut profet să nu se creadă mai important decât adunarea Domnului în care a fost ales. Că mai presus este poporul decât un conducător, fiindcă orice conducător piere – dar poporul rămâne. Şi orice profet este trecător, dar adunarea Domnului este veşnică.

18. De cele mai multe ori, mai mare valoare în faţa lui Dumnezeu are mulţimea cea necunoscută decât profetul cel cunoscut. Nu poporul a fost ales pentru Moise, ci Moise a fost ales pentru popor!

19. Profetul Ilie era un mare slujitor al lui Dumnezeu, dar, la un moment dat, el s-a crezut pe el însuşi totul, spunând: Doamne, – am rămas numai eu singur!… Dar Domnul îi spune: Mai am şapte mii, acolo unde tu nu vezi pe nimeni (I Împ 19, 14-18; Rom 11, 2-5).
Şi, prin această mulţime necunoscută profetului, Dumnezeu a adus biruinţa.

20. Nu dispreţuiţi picioarele poporului sfânt. Nu nesocotiţi mulţimea sufletelor simple din adunarea Domnului, fiindcă sunt turma cea dragă şi scumpă a Bunului Păstor. Nu ei sunt pentru noi, ci noi suntem pentru ei. Păstori se pot găsi oricâţi, dar turmă n-are Domnul decât una. Dacă un păstor nu-i conştiincios şi smerit, Domnul îl va înlătura, dar turma Sa nu Şi-o înlătură.
Fraţilor culţi, nu-i dispreţuiţi pe fraţii desculţi, ci mai degrabă smeriţi-vă până mai jos decât ei, dacă vreţi să fiţi înălţaţi mai presus în faţa lui Dumnezeu şi a lor (I Ptr 5, 1-4). Amin.

Traian Dorz
din cartea „Semănaţi Cuvântul Sfânt„,
editura „Oastea Domnului”, Sibiu

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!