Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cine IUBEȘTE pe alții a împlinit Legea (Rom 13:8 )

Cine IUBEȘTE pe alții a împlinit Legea (Rom 13:8 )

Cine IUBEȘTE pe alții a împlinit Legea (Rom 13:8 )

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

…caci cine IUBESTE pe altii a implinit Legea.(Rom 13:8 )

De fapt: “Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nici o marturisire mincinoasa, sa nu poftesti”, si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta. “SA IUBESTI PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI.” (Rom 13:9)

Si cine este aproapele meu???
Si cum sa-l iubesc ca pe mine insumi?
E o intrebare pe care ne-o punem subconstientului nostru, involuntar, de fiecare data cand e nevoie sa dam dovada de dragoste. Ni se pare dificil sa iubim, ca pe noi insine, chiar pe fratele nostru sau pe prietenul nostru cel mai bun, atunci cata dragoste putem avea fata de cineva care nici nu-l cunoastem, sau ne este indiferent, sau cineva care ne-a facut vre-un rau si pe care nici nu-l putem vedea? E aproape imposibil!
Totusi aceasta este dragostea care ne este ceruta, pentru a ne putea numi cu adevarat copii ai lui Dumnezeu, pentru ca ea, dragostea, este cea mai inalta virtute a unui crestin: “Mai pe sus de toate,sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii, caci DRAGOSTEA ACOPERE O SUMEDENIE DE PACATE” (1 Petru 4:8 )
Sigur am auzit de multe ori aceste versete, dar ne-am pus vreodata serios intrebarea, cat de departe ma aflu de acea dragoste care-mi este ceruta, sau cata dragoste tin pentru mine, si cat dau celor din jur?
Dar stiu oare ce-i dragostea (in adevaratul si intregul ei sens)?
Sau am luat din dragoste doar ce mi-a placut si ce mi s-a parut ca pot infaptui, iar restul am lasat pentru altadata sau pentru altcineva care e sfant?

Caci DRAGOSTEA:
-este indelung rabdatoare
-este plina de bunatate
-este fara prefacatorie
-nu face rau aproapelui
-nu pizmuieste
-nu se lauda
-nu se umfla de mandrie
-nu se poarta necuviincios
-nu cauta folosul sau
-nu se manie
-nu se gandeste la rau
-nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar
-acopera totul
-crede totul
-nadajduieste totul
-sufera totul
-DRAGOSTEA NU VA PIERI NICIODATA pentru ca DRAGOSTEA ESTE DUMNEZEU. Poate nu vom reusi niciodata sa dam dovada de o dragoste asemanatoare cu dragostea pe care si-a aratat-o Dumnezeu pe cruce, dar cu ochii atintiti la SUPREMA DRAGOSTE, sa ne apropiem cat putem de mult de ideal, avand astfel sanse de a ajunge la DESTINATIA,pe care toti o dorim.

Domnul sa ne ajute sa dam dovada de mai multa dragoste decat pana acum!

Dori

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!