Anunţuri

Comemorarea fratelui Cornel RUSU şi a soţiei sale, sora Maria

Cu binecuvântarea PS Sale Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, duminică, 30 martie 2025, la Biserica Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Simeria – Biscaria (lângă Parcul Dendrologic Simeria)  – după participarea la Sf. Liturghie, va avea loc adunarea de comemorare a fratelui Cornel Rusu şi a soţiei sale, sora Maria – corul catedralei din Orăștie, apoi cel al bisericii „Înălțarea Domnului” ,din Simeria, l-au avut ca dirijor.

Sujba Parastasului și Adunarea de comemorare a fratelui ostaş veteran Cornel Rusu şi a soţiei sale, sora Maria, va începe la ora 14.

De la mutarea la cele veşnice a fratelui Cornel se împlinesc, anul acesta, 30 ani († 2 aprilie 1995), iar de la mutarea surorii Maria, 16 ani († 2 ianuarie 2009).

Fratele Cornel Rusu şi-a dovedit credinţa nu numai cu cuvântul, ci cu viaţa şi trăirea lui.

Iată cum îl caracterizeaza, în lucrarea ”Hristos – Mărturia mea”, marele întemniţat pentru cauza lui Dumnezeu, fratele poet Traian Dorz, care a totalizat peste 17 ani de închisoare:

 „Pe Cornel îl cunoşteam bine, ca pe un frate adevărat şi sincer faţă de Domnul și faţă de Lucrarea Lui. El făcea parte din acea mulţime binecuvântată a fraţilor smeriţi şi curaţi cu inima, care n-au creat niciodată vreo nemulţumire Frăţietăţii, ci numai bucurii”.

Invităm să participe la acest eveniment părinţi, fraţi şi surori de pretutindeni.

Sfatul Frăţesc Operativ

  *   *   *

Cornel Rusu – Copilăria și primii pași spre Dumnezeu | Fericiții noștri înaintași | Oastea Domnului

Cornel Rusu – Partea a II – a | Legământul și botezul | Fericiții noștri înaintași | Oastea Domnului

Fratele Cornel Rusu a vazut lumina zilei la 8 octombrie 1924, in orasul Petrila, jud. Hunedoara. S-a nascut din parintii Teodor si Maria Rusu, fiind al treilea dintre cei cinci copii cu care Dumnezeu a binecuvantat aceasta familie. Scoala primara si cursurile Scolii medii tehnice de mineri le-a urmat in aceeasi localitate, completandu-le cu cele pentru obtinerea calificarii de maistru-miner. Dar tanarul acesta se dovedea a fi nascut nu doar pt. a lucra la „radacinile luminii”,alaturi de ceilalti mineri, ci si pt. a invata sa descifreze tainele artei care exprima frumosul si adevarul prin imagini realizate din materialul concret al sunetelor.

La varsta de 13 ani, uimindu-i pe toti cei care-l cunosteau, infiinteaza si instruieste o formatie de cor mixt, in oraselul natal. Tot la aceasta varsta cunoaste Miscarea ortodoxa Oastea Domnului si participa la adunarile acesteia. Contactul duhovnicesc cu bunul si blandul pastor, preotul Petre Fanu din Petrila, l-a determinat sa primeasca botezul ortodox la varsta de 16 ani. Era primul lui botez si sub harul acestuia a ramas tot restul vietii. faptul este cu atat mai surprinzator cu cat noul ostas provenea dintr-o familie de baptisti. Un rol important in viata sa l-au avut si legaturile cu statornicul si incercatul frate Ion Capata, aflat cu serviciul in zona Petrosanilor. Ca urmare, la varsta de 17 ani, depune hotararea si legamantul prin care intra in Lucrarea Oastei. In tot acest timp, preocuparile pentru muzica religioasa devin tot mai rodnice. Cu timpul, isi va largi aria activitatii misionare in Corna (Rosia), Rosia Montana, Simeria, Orastie, imbogatindu-si mult experienta componistica si dirijorala. In acesti ani ai adolecentei, participa la adunarile din zona, unde va face cunostinta si cu poetul Traian Dorz. Evenimentul este deosebit de important. Tanarul ramane profund impresionat de personalitatea acestuia. La randul sau, maestrul ii remarca talentul in domeniul muzicii, si capitalul de incredere investit in acest tanar a fost pe deplin justificat de evolutia pozitiva a lui.

Continuare aici: https://oasteadomnului.ro/blandul-mar…