Anunţuri

Conferință la Galați – Dr. Pavel Chirilă

Cu bucurie vă anunțăm că domnul doctor Pavel Chirilă va veni la Galați în perioada Postului Mare să susțină o conferință pe tema: „Cauzele spirituale ale bolilor”. Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie 2013, ora 17.00 la Casa de Cultură a Studenților din Galați. Organizatorii acestui eveniment sunt: Provita Galați, Casa de Cultură a Studenților, revista Familia Ortodoxă și Asociația Ortodoxia Tinerilor.

Conferința va putea fi vizionată LIVE și pe OasteaDomnului.TV, începând cu ora 17.00.

7 Comments

 • Daniel 17 aprilie 2013

  Credeti ca este potrivit ca in marea activitate a Oastei Domnului sa mai patrunda si conferintele,pe langa multe altele activitati care au patruns? ( ex. tabere cu tinerii)
  Nu sunt un traditionalist, dar nici nu ma pot lasa purtat de valul progresismului, in care totul se schimba si se transforma.
  Conferintele nu sunt un lucru rau, din ele inveti multe, personal am invatat foarte multe. Insa ele par a fi la „moda”, si vedem clar acest lucru, cum se incearca ca adunarile noastre sa ia forma unor conferinte. Dragi frati de la ROD haideti sa nu incurajam astfel de conferinte in randul nostru, caci tot ce au suferit inaintasii nostri prin jertfa de sange va fi in zadar. Tot ce au cladit ei in ani de suferinta noi vom darma intr-o clipita. Haideti sa nu facem din Oastea Domnului o amestecatura, „un ghiveci”, de indeletniciri care mai de care frumos prezentate si mediatizate prin randul fratilor.
  Dorim sa pastram Oastea curata asa cum ne-a lasat-o inaintasii nostrii scumpi, nu suntem oameni vechi, suntem oameni noi dar cu trairi vechi. Asa cum Pr.Iosif Trifa si a scumpilor inaintasi au fost oameni noi, dar cu trairea vietii la fel ca cea a primilor crestini.
  Mergem spre viitor dar cu fata spre trecut!
  Am scris aceste randuri cu multa dragoste,cu multa sinceritate si va multumesc anticipat pentru intelegere.

 • Sorin T. 17 aprilie 2013

  1. Dacă recunoşti frate dragă că „personal am invatat foarte multe” din conferinţele la care ai participat, atunci de ce eşti împotrivă? Doar de dragul de a fi împotrivă? Şi asta e o „altă modă” de urmat?

  2. Unde vezi scris că Oastea Domnului, în loc de o adunare, „ţine” o conferinţă? Citeşte bine cine sunt organizatorii conferinţei Dl.lui Dr. Pavel Chirilă. OasteaDomnului.tv, împreună cu OrtodoxiaTinerilor.ro fac împreună un serviciu de transmisie on-line, din care sunt singur frate dragă, că fiecare „personal [vom avea de] invatat foarte multe”.

  3. Apropo de Dr. Pavel Chirillă, de cinstirea înaintaşilor şi de slujirea aproapelui, cu ocazia adunarilor de comemorare din Dumbrava Sibiului, cel puţin cele din gerosul februarie, poate că şi frăţia ta vreodată te-ai încălzit vreodată cu ceaiul sau cafeaua fierbinte oferite de Dl. Dr. Chirilă…

 • Daniel 17 aprilie 2013

  Draga Sorin.T , nu trebuie sa va raportati intr-un mod subiectiv la cele ce am scris mai sus, cred ca e vina mea ca nu am fost mai explicit.
  Personal nu il cunosc pe Dl.Dr. Pavel Chirilă, insa am auzit multe lucruri frumoase despre dumnealui, ce am scris mai sus nu a fost cu intentia de a denigra activitatea si personalitatea cuiva, cu atat mai putin a Dl.Dr. Chirilă.
  Chiar daca am participat la conferinte si am invatat multe din ele nu trebuie ca sa fac din ele o activitate a Oastei Domnului, pentru ca nu este in specificul ei.Orice frate poate participa sau poate sustine chiar el o conferinta, dar nu sub egida Oastei Domnului,si nici sa se foloseasca de mijloacele pamantesti a Oastei pentru a mediatiza evenimentul. Altfel nu am mai fi nimic altceva decat o amestecatura, nu ne-am mai identifica cu nimic, am fi ca oricare alta asociatie ce sustine Biserica si activeaza in cadrul ei.
  Nu doresc sa fiu iar inteles gresit, de aceea voi incerca sa fiu cat mai explicit. Implicarea in mod direct a Oastei Domnului in astfel de activitati cum ar fi conferintele, nu va face decat sa obisnuiasca pe frati cu acest mod de invatare si de practica, care nu defineste activitatea laica a Oastei Domnului. Spre exemplu la adunarea de tineret pe tara de la Bucuresti,la cuvant intr-un anume moment s-a incercat introducerea notiunii de conferinta in loc de adunare.
  Pe langa toate acestea, draga frate din ce ai scris si cum ai scris mai sus pot sa spun ca folosirea parafrazelor si a subpunctelor, nu arata decat ca v-am suparat intr-un mod sau altul si mi-ati raspuns ca atare. Imi cer iertare pentru aceasta.
  Multumiri celor de la ROD si OasteaDomnului.tv, pentru munca ce o depun, sunt niste frati exceptionali, in alergarea lor se afla si multa jerfa, Domnul sa ii ajute in continuare.

 • Sorin T. 18 aprilie 2013

  Eu cer iertare poate nu am fost explicit.

  Adunările Oastei Domnului au fost, sunt şi trebuie să rămână pururea cu programul de bază „Aflarea şi vestirea lui Iisus Hris tos cel Răstignit” cu cele 4 componente de bază: rugăcinea liberă, mărturisirea (vorbirea) liberă, poezia şi cântarea, altfel nu mai e Oastea Domnului, este altă formă de misiune sau chiar simplă socializare.

  Implicarea fraţilor în diferite activităţi duhovniceşti, nu se poate exclude a priori, doar că „noi nu ne amestecăm…”, „stricăm rânduiala”. Să fim serioşi… Pentru Hristos şi lărgirea hotarelor Împărăţiei nu trebuie cruţat nici un minim efort.

 • NEMES PETRU 25 aprilie 2013

  Slavit sa fie Domnul! Intotdeauna vom avea pareri diferite despre un lucru sau altul, insa totusi cateodata trebuie sa ne abtinem de la a ne spune public parerea. Ca Oastea sa ramana sub conducerea Duhului Sfant trebuie sa ne rugam si sa postim, sa facem un lant de rugaciune in jurul „Lucrarii” . Sunt bune conferintele care dezbat teme biblice, dar trebuie sa pastram Oastea asa cum am gasit-o. Dumnezeu sa ne lumineze, sa ne dea intelepciune si sa ne tina aproape de Isus Cel Rastignit.

 • Claudiu 25 aprilie 2013

  În faţa provocărilor prozelitismul neo-protestant, Ortodoxia are posibilitatea şi resursele să afirme şi să dovedească faptul că ea este Biserica una şi nedespărţită, iar misiunea ei este încorporată în misiunea lui Dumnezeu. Oastea Domnului trebuie să se implice activ în această misiune a Bisericii, trebuie să facă front comun cu celelalte asociaţii şi organizaţii ortodoxe. Dacă există o „Alianţă evanghelică” a cultelor neoprotestante de factură evanghelică, nu văd de ce nu am putea şi noi ortodocşi să colaborăm împreună făcând scut de împotrivire prozelitismului acestei Alianţe, ce atinge cote din ce în ce mai alarmante, mai ales în Transilvania.
  Eu personal salut această deschidere a radioului şi tv-ului Oastei Domnului pentru astfel de colaborări.
  Slăvit să fie Domnul!

 • vasile 26 aprilie 2013

  Dacă în almanahurile Oastei, chiar și în cele din timpul Părintelui Iosif, sunt atâtea rubrici de divertisment; dacă În foaia Isus Biruitorul sunt rubrici cu plante medicinale și nimeni nu a spus nimic, de ce oare anunțarea unei conferințe în care rigoarea științifică este așa de frumos toarsă cu versetele biblice, ar fi o problemă? L-am audiat de mai multe ori pe Dr. Pavel Chirilă și m-am folosit mult. Nu spune Sfântul Apostol Pavel să le cercetăm pe toate și să luăm ce este bun?

  Nu cred că este vorba de o competiție între adunările Oastei și conferințele duhovnicești. Să ne lărgim inimile noastre (II Corinteni 6, 13) și vor încăpea în noi și adunarea, și conferințele, și Liturghia, și cărțile de la Oaste, și cele scrise de alți părinți duhovnicești. Dacă nu vom uita niciodată că Părintele Iosif este părintele nostru duhovnicesc atunci toate celelalte ne vor ajuta să ne întărim în această filiație duhovnicească. Spun adevărul, nu mint, mi-i tot mai drag Părintele Iosif cu cât îmi lărgesc universul cunoașterii.

Lasă un răspuns