Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home ”Degetul cel mic”

”Degetul cel mic”

”Degetul cel mic”

Experimentele fãcute de cercetãtori aratã cã o mânã, dacã nu are degetul cel mic, pierde jumãtate din puterea ei… Deci lipsa degetului mic, care pare fãrã prea multã însemnãtate, afecteazã cu 50% din puterea mâinii…

Deși degetele sunt de diferite mãrimi, fiecare are rolul lui pe care nu-l poate înlocui nici un alt deget. Unitatea lor dã putere mâinii întregi. Numai cei care nu au un deget știu sã prețuiascã lipsa lui. Noi, ceilalți, prea puțin ne dãm seama.

Pe plan duhovnicesc este cam tot așa. Lucrarea Oastei este ca o mânã, în componența cãreia ne încadrãm fiecare dintre noi, ca un simplu „deget”. Chiar dacã nu suntem toți la fel, așa cum nu sunt nici degetele de la mânã, dar fiecare avem rolul și misiunea noastrã în aceastã Sfântã Lucrare. De aceea spune Mântuitorul: „Adevãrat zic vouã, întrucât ați fãcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați fãcut” (Mt 25, 40). Când, din întregul Oastei, se întâmplã ceva cu „degetul cel mic”, puterea ei scade. Și aceasta o vedem și o simțim fiecare dintre noi, în vremea aceasta a dezbinãrilor și a rupturilor din ea. Sã ținem unii la alții, pentru cã suntem frați.

Și, dacã suntem frați, sã fim una și sã ne doarã lipsa fiecãrui suflet. Am auzit pe unii vorbind cu ușurințã: „Fratele cutare sã se ducã și sã ne lase în pace!”

Prea ușor înlãturãm „degetul cel mic”… Dacã degetul cel mic se lovește, celelalte nu zic: „Mai bine sã fie tãiat, și-așa degeaba stã și ne încurcã, nu face nimic!…” Ci îl ajutã sã se panseze, sã se trateze, îi preia pentru un timp misiunea lui, atât cât pot, și fac totul pentru vindecarea lui. O, ce bine ar fi dacã și noi am simți la fel!… Sã ne doarã de „degetul cel mic”, adicã de cel mai mic și neînsemnat frate din Lucrare. Sã pansãm cu milã „degetul” cel lovit de diferite ispite… Decizia tãierii lui vine numai atunci când nu mai poate fi salvat și sunt în primejdie și celelalte „degete” sau infectarea întregii „mâini”. Atunci trebuie luatã decizia dureroasã de îndepãrtare. Dar pân-atunci sã plângem, sã ne rugãm, sã facem totul pentru salvarea sa… (C.R.)

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!