Despre Biserică

„Sf. Ioan Gură de Aur spune că precum Eva a ieșit din coasta lui Adam, așa și Biserica a ieșit din coasta lui Hristos… Și precum în timp ce Adam dormea s-a făcut femeia, tot astfel pe când murea Hristos s-a născut Biserica din Sângele și Apa din coasta Lui, care închipuie Cuvântul și Duhul Său… Noi credem și mărturisim întocmai.

Acolo unde se află doi sau trei adunați în numele lui Hristos, acolo este și Biserica, iar Biserica este Hristos – după cum spune tot Sfântul Ioan Gură de Aur… Deci când tu îți întinzi mâinile către ceruri și-ți pleci genunchii, rugându-te pentru tine sau fratele tău, le întinzi către Hristos și te rogi către Hristos. La fel și când fratele tău varsă lacrimi din pricina ta, Hristos suferă. Când Biserica se roagă, atunci se roagă Hristos. Iar ceea ce cere Fiul se dobândește totdeauna cu ușurință de la Tatăl. Aceasta este Biserica – și noi așa credem și mărturisim.

(Ce spune Părintele Iosif)”

Din „Dreptarul învățăturii sănătoase”, de Traian Dorz, Ediția a III-a, Editura ‹‹Oastea Domnului›› – Sibiu, 2008, pg. 60-61

Lasă un răspuns