Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Duminica a 2-a după Rusalii: despre pescuirea sufletească

Duminica a 2-a după Rusalii: despre pescuirea sufletească

Duminica a 2-a după Rusalii: despre pescuirea sufletească

Evangheliile n130465017071068_417772e spun că de multe ori Hristos se suia în corabie şi învăța de pe mare poporul ce-i asculta cuvântul. Cu un astfel de prilej Hristos a spus următoarea asemănare: ”Împărăția cerului este asemenea pânzei (năvodolui) aruncate în mare, cu care se prind tot felul de pești şi care, dacă se umple o scot pescarii la margine și așezându-se aleg peștii cei buni în vase, iar pe cei răi îi lapadă.” (Matei cap. 13 verset 45-48).

Iisus Hristos a fost dumnezeescul pescar care a aruncat pentru întăiadată în marea cea largă a lumii mreaja (năvodul) învăţăturii mântuitoare, ca să prindă în pânzele ei pe toţi oamenii. Trei ani de zile Hristos, dumnezeescul pescar, a pescuit neîncetat suflete pentru Împătăția lui Dumnezeu. După învierea şi înălţarea sa la cer, Hristos n’a lăsat mreaja mântuirii fără corabie şi fără pescari. Biserica ne-a rămas ca o corabie mântuituare (şi de aceea e şi zidită în forma unei corăbii ce pluteşte şi ce trece peste valurile vieții) iar apostolii (şi după ei urmașii lor: episcopii şi preoții) au rămas ca să arunce mereu mreaja învăţăturii şi pescuirii de suflete pentru Împărăția lui Dumnezeu, până la sfârşitul lumii. Pentru această pescuire cheamă Iisus pe cei patru pescari în evanghelia de Duminecă zicându-le: ”veniţi după mine să vă voi face pescari de oameni”.

Creştinilor! Lumea şi viața noastră e marea cea largă și plină de vânturile şi furtunile patimilor, ispitelor şi păcatelor. Biserica şi evanghelia lui Hristos este corabia ce plutește peste această mare ca să pescuiască sufletele noastre pentru Împărăția lui Dumnezeu. Biserica şi Scripturile aruncă mereu năvodul învăţăturii şi mântuirii pentru toți, dar dacă nu se mântuiesc toți nu e de vină biserica şi nu sunt de vină Scripturile. Ascultați cum însuși Hristos spune că ”pânza aruncată în mare prinde multe feluri de pești… și după ce se scot peştii afară atunci se aleg cei buni din cei răi”...

Creştinilor! Ascultați şi faceți învățăturile bisericii şi a Scripturilor pentruca la a doua venire, când se va desface năvodul pescuirii de suflete, şi voi să vă aflați între peştii cel bună.

I. Tâlcuitor.

din ”Lumina satelor”, nr. 22, 10 iunie 1923

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *