Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home IMPRESII TABĂRA „COPIII SF. STELIAN”

IMPRESII TABĂRA „COPIII SF. STELIAN”

IMPRESII TABĂRA „COPIII SF. STELIAN”

Tabăra „Copiii Sf. Stelian” a Oastei Domnului Matca – Tecuci, 17-20 august 2021, cu tema: Modelarea sufletului de copil pentru Domnul

A fost prima mea tabără şi deosebit de frumoasă. Nu o să uit fiecare moment petrecut cu acele persoane minunate. M-am simţit foarte bine alături de prieteni. Momentele de la focul de tabără au fost foarte frumoase.

Ilie Rafael, Matca

Pentru mine această tabără a fost minunată şi mult aşteptată, am avut multe de învăţat, am cântat cu multă dragoste şi m-am bucurat de jocuri constructive alături de copii şi de Părintele, care a avut multă răbdare cu noi, ajutându-ne la rugăciuni şi binecuvântându-ne pe toţi, iar povestirile lui spuse cu atât de multă dragoste au atras atenţia tuturor. Mi-a plăcut să fiu îngeraşul unui copil mai mic, îndrumându-l spre ascultarea de părinţi şi credinţa în Domnul, prin Psalmi.

Jîtcă Andrea, Matca

A fost prima tabăra la care am participat şi eu, am cunoscut oameni/copii cu sufletul cald şi care m-au ajutat când am avut nevoie. Nu regret că am participat în tabăra de la Poiana Negri, căci fiecare activitate a fost frumoasă în felul ei. Le mulţumesc supraveghetorilor că au avut grijă de noi.

Chiriţoiu Filippo

Cu ce să începem? A fost cea mai faină tabără de până acum, toţi copiii au fost super de treabă, chiar dacă pe o parte din ei nu i-am cunoscut încă, dar pe parcursul acestei tabere am reuşit să ne împrietenim. Prietenii mi-au făcut cea mai frumoasă tabără.

Condrache Daria

Eu, personal, am simţit multă dragoste în această tabără, m-am înţeles cu toată lumea, mi-am făcut prieteni, dar cel mai important e că am fost toţi împreună. Mi-a plăcut cel mai mult în  tabără de Nanu Părinte. Mulţumesc surorilor care au avut grijă de noi…; o mâncare extraordinară! A fost o experienţă de neuitat! Am cântat cu bucurie şi căldură cântările, rugăciunile spuse la masă şi înainte de adunare îmi încălzeau inima. Domnul a fost alături de noi, nu ne-a lipsit nimic…, ce-i drept. Pur şi simplu am adorat această tabără, sper să ajungem şi la anul şi să facem încă o tabără dragă.

Condrache Patricia

Întrucât aceasta a fost prima mea tabără, pot spune că m-a lăsat cu experienţe minunate şi mi-au plăcut foarte mult persoanele cu care am socializat şi bisericile şi mănăstirile vizitate. Mulţumesc surorilor şi Părintelui pentru lucrurile învăţate şi pentru că au făcut această tabără posibilă.

Chiriţoiu Andreea

Când am văzut anunţul surorii Liliana, că se face o excursie, o tabără de copii, am fost foarte bucuroşi şi nerăbdători. Ne-am făcut bagajele cu mare grijă, eu şi fratele meu ştiind că unde vom merge trebuie să arătăm că suntem ostaşii Domnului! Plecarea din faţa Casei Oastei Domnului, Matca, a fost foarte emoţionantă: s-a făcut o rugăciune pentru drumul lung ce ne aştepta şi binecuvântarea Părintelui Marin. Ajunşi la destinaţie, am avut patru zile pline de bucurii cu aujutorul Domnului şi al personalului care ne-a însoţit, am învăţat să ne rugăm mai mult ca să fim ajutaţi de Domnul, am învăţat să iertăm şi să înţelegem că sunt multe greşeli în viaţă de care putem să ne ferim. Am fost îndrumaţi foarte frumos de Părintele care ne-a însoţit. Şi ne rugăm Domnului Iisus să ne ajute să fim mereu copilaşii Lui, să nu ne abatem de la calea cea dreaptă.

Buzilă Daria şi Marco

  *      *      *

Copilaşii Oastei Domnului Matca-Tecuci au petrecut patru zile minunate pe meleagurile Bucovinei, Poiana Negri, bucurându-se de un peisaj deosebit de frumos pentru a rămâne cu amintiri de neuitat.

Programul pregătit cu grijă şi cu dragoste de către instructori a cuprins ateliere de pictură, de poezie, de teatru, de modelaj, de cântare, jocuri şi activităţi creştine împletite cu program de adunare şi şcoală biblică alături de Părintele Ionel Marin, care a făcut parte la organizarea taberei, căruia îi mulţumim din suflet pentru dragostea, răbdarea şi căldura duhovnicească pe care le-a arătat faţă de copilaşi.

Pe parcursul acestor patru zile am putut vedea pe chipurile copiilor dorinţa arzătoare de a fi lângă Domnul şi numai cu El, având o bucurie de nedescris.

Atelierele au ajutat copilaşii să-şi însuşească şi să înveţe virtuţi înalte, precum: Tabăra „Copiii Sf. Stelian” a Oastei Domnului Matca – Tecuci, 17-20 august 2021, cu tema: Modelarea sufletului de copil pentru Domnul Ascultarea, Iubirea faţă de aproapele, Milostenia, Sinceritatea, Răbdarea, Credinţa, Nădejdea etc.

La programul de adunare, copilaşii au participat cu cântări, poezii, psalmi şi au ascultat îndemnuri şi sfaturi din partea părintelui şi au trăit un moment unic din viaţa lor, când I-au promis Domnului Iisus că vor să-L urmeze şi să fie copiii Lui.

Copilaşii au participat cu toţii la toate activităţile şi atelierele pregătite, fiind, astfel, într-o frumoasă părtăşie împreună cu instructorii şi cu părintele. Pentru că au participat cu drag, cu emoţii şi au demonstrat că au învăţat înaltele virtuţi, realizând pe grupuri scenete minunate prin care ne-au impresionat, arătându-ne sinceritatea şi nevinovăţia lor cu care s-au implicat la lucru, au fost recompensaţi cu diplome având premii pe merit, medalii cu icoana Sf. Stelian şi cărţi din biblioteca Oastei Domnului.

Momentul focului de tabără a fost mult aşteptat de copilaşi, unde s-au bucurat de steluţe aprinse şi cântări minunate.

În ultima zi a taberei, copiii au participat la Sf. Liturghie la biserica din Poiana Negri, fiind spovediţi şi împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Mulţumim Domnului pentru toate clipele minunate petrecute împreună cu copilaşii, pentru toate câte au putut învăţa ei alături de noi şi pentru cât am învăţat şi noi de la ei. Mulţumim pentru părinţii care ne-au însoţit în rugăciune, pentru părintele instructor care ne-a dăruit îndelungă răbdare şi dragoste deplină, datorită cărui fapt am fost ocrotiţi de Scumpul nostru Mântuitor Iisus Hristos. Mulţumim şi Măicuţei Lui celei Sfinte că ne-a ocrotit şi-L rugăm pe Domnul cu sincere dorinţe să ne ajute să modelăm sufletele tuturor copilaşilor şi să învăţăm şi noi de la frumuseţea purităţii lor, să creştem în virtuţile cele bune şi de mare folos sufletesc. Amin!

Slăvit să fie Domnul!

Andrea JÎTCĂ

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *