Anunţuri

Înregistrarea video a Adunării de Comemorare a Părintelui Iosif Trifa

Adunarea de tineret

 

Adunarea de sâmbătă seara

Adunarea de duminică

8 Comments

 • avaelias 17 februarie 2012

  Doar frigul de afara?

  Comemorarea a 74 de ani, de la plecarea Pasarii Maiestre,a fost una dintre cele mai putin numeroase,in ceea ce priveste participarea fratilor si nu cred ca doar frigul de afara este “vinovat” de acest fapt.Am privit si ascultat transmisiile pe Internet si un fior rece m-a patruns,gandindu-ma ca oarecand s-a incercat si reusit in mare parte, ca vestea trecerii la Domnul a Par. Iosif sa fie impiedicata de a ajunge la frati prin oprirea sau intarzierea telegramelor la posta.Am constatat ca mesajul evanghelic al Par. Iosif si astazi este oprit « undeva » ,ca aceasta comemorare a fost mai degraba o « anticomemorare » prin faptul ca s-a cautat intr-un mod elaborat foarte subtil,si scolastic daca nu chiar sofisticat (de la sofism) sa se deturneze mesajul evanghelic al Par. Iosif,prin insasi negarea sau minimalizarea faptului ca Par. Iosif a pus Biblia in mana poporului,afirmandu-se ca Biserica s-a preocupat de tiparirea Bibliei,enumerandu-se editiile principale ale tiparirii Bibliei,dar omitandu-se faptul ca toate aceste Biblii au ramas in Altar ,necunoscute de popor. Ori Par. Iosif, tocmai ca a scos Biblia din Altar si a demolat mitul ca nu doar preotii trebuie sa citeasca Scriptura,ba mai mult fratii s-o citeasca si sa marturiseasca pe Iisus Cel Rastignit.Si a facut acest lucru prin sutele de mii de exemplare ale Sf. Scripturi, editate nu de Sf. Sinod (care erau f. scumpe) ci de Societatea Biblica,Biblii care nu i-a facut nicidecum sectanti pe frati,ci i-a ingenunchiat la picioarele Crucii,si tocmai aceasta a fost « Vina » cea mai mare,pentru care i-a fost sfasiata haina.In loc de o analiza obiectiva ,documentata a impactului activitatii Par. Iosif in Biserica ortodoxa de la nivelul « catedrei » iata ca avem parte de deturnari semiinterpretari si pervertiri a meritelor Par. Iosif,ba mai mult si altii maimutaresc acest fel de optica transmitand un mesaj,pervertit si infestat,am vazut mai degraba comemorarea si apologia Mitr. Balan sau Par. Arsenie Boca si nicidecum n-am simtit caldura mesajului duhovnicesc emanat din invatatura si scrierile Par Iosif. Iata de ce n-am reusit sa ma incalzesc duhovniceste,dar am simtit frigul de afara chiar si in suflet. Tu frate si sora ce-ai simtit ?

 • Sorin T. 17 februarie 2012

  Slăvit să fie Domnul Părinte Ilie!

  Şi eu am simţit, ca şi ceilalţi fraţi prezenţi frigul de afară. Fizic. Duhovniceşte, am simţit cum Dumnezeu ne-a mângâiat prin cuvintele rostite şi nerostite şi stări frăţeşti deosebite, cum numai la Oastea Domnului se pot găsi!

  Majoritatea au lipsit din binecuvântate pricini, Părinte Ilie. Cred că Sfinţia ta, ca şi alţi mulţi fraţi, aţi înălţat rugăciuni pentru bunul mers al adunării de la Sibiu. Şi pentru cele care vor veni…

 • Sebastian 19 februarie 2012

  Din pacate, trebuie sa ii dau dreptate parintelui Ilie.

 • GrovElea 19 februarie 2012

  De unde să-i dai dreptate? Din fotoliul de acasă? Sau din postura cîrcotaşului de serviciu care vede peste tot conspiraţii şi halucinaţii, uităm că ORICUM suntem în Mâna cea Tare a Domnului?

 • Alex 19 februarie 2012

  Slăvit să fie Domnul! Nu doresc acum să ţin partea nimănui. Vreau doar să-i mulţumesc Bunului Dumnezeu pentru că am reuşit să ajung anul acesta la adunarea de comemorare a Părintelui Iosif Trifa. Am simiţit că Dumnezeu şi-a revărsat Duhul Lui cel Sfânt peste adunare. Şi mărturie pot sta fraţii şi surorile care au fost prezenţi lângă mormântul Părintelui Iosif. Eu am simţit dragostea cu care au venit fraţii, pentru a fi împreună câteva clipe. Am simţit căldura cântărilor care mi-au pătruns în inimă. Dacă unii din cei prezenţi au simţit doar frigul de afară, atunci cred că gândul şi inima lor era în altă parte. Iar dacă de acasă s-a simţit la fel, aş îndemna din tot sufletul ca la următoarea adunare să facem tot posibilul să fim acolo, împreună cu fraţii şi sunt sigur că vom simţi altfel lucrurile. E dureros că uneori criticăm prea uşor. Dar cât de greu este să punem fiecare umărul, pentru bunul mers al acestei Lucrări. Domnul Iisus să ne lumineze gândul şi inima, pentru a înţelege care este rostul nostru în Lucrarea Oastei Domnului! Slăvit să fie Domnul

 • Emi 20 februarie 2012

  De ce sunt atâtea păreri în aceste vremuri? de ce nu ne mai putem înţelege cu cea mai mare sinceritate unii cu alţii? de ce oare ne permitem atât de uşor să judecăm, să catalogăm, să dăm verdicte… când un duh tot mai dezbinaţi ne vrea. Voi chiar nu înţelegeţi că acest duh de a ne rupe, de a nu mai gândi la fel, frate şi mamă şi fică şi tată, de-ar putea să ne facă să ne urâm de moarte!

  Nu ştiu de unde aţi auzit şi aţi văzut voi că la Sibiu nu a fost cuvânt cu folos, nu căldura şi confortul de-acasă v-a făcut să nu vedeţi decât partea goală a paharului, ci duhurile care sunt şi se luptă să ne dezbine.

  Fraţii, şi toţi cei care-au vorbit au făcut tot ce au putut mai bine, că e loc de mai bine, asta toţi o ştim, ceea ce contează e cum facem loc de mai bine? cu vorbe aruncate, de la distanţă?… nu aşa, din lejerele noastre locuri… Oare vouă chiar vă place să vină cineva care nu vă cunoaşte şi să vă acuze de vrute şi nevrute fără să apucaţi a spune ceva?

  La adunare au fost cuvinte de un mare folos pentru cine a venit cu inimă sinceră şi conştiinţă împăcată.

  Ce frumos a spus un frate despre Ziua Cincizecimii, cum atunci deşi erau atâtea popoare adunate, au înţeles cu toţii acelaşi Mesaj Sfânt. Astăzi deşi suntem cu toţii un neam, un popor; români, ba chiar mai mult, ne spunem că suntem şi-n Oastea Domnului cu toţii. Care ar recunoaşte că el nu mai citeşte pe înaintaşi, că nu mai e pe linia lor, ba chiar ne şi batem cu argumente şi citate din fratele Traian, Părintele Iosif. Şi asta pentru că sunt mai multe duhuri! Din cauză că nu-i citim; sau dacă-i citim, înţelegem doar frânturi, pentru că sunt lucruri prea profunde.

  Tot fratele spunea, legat de ideea de mai sus: oare chiar atât de mult au greşit înaintaşii noştri, oare chiar atât de păcătoşi au fost încât să dea Dumnezeu alţi învăţători? oare chiar aşa îşi schimbă Dumnezeu planurile încât să ne căutăm şi să ne cultivăm cu idei şi învăţături străine?

  Asta e ceea ce am simţit şi simt părinte! Simt cum un duh ne dă numai gânduri şi motive de ceartă, cum firescul din noi nu ne lasă!

  M-am săturat să mi se tot spună că ăla şi ăla nu face, nu drege, cu alte cuvinte că sunt mincinoşi! Vreau să cred în fraţii mei! Vreau încă să mai cred în sinceritate, că mai sunt suflete care strigă către Dumnezeu din toată fiinţa lor!

  Eu CRED! aşa naiv cum mă vedeţi, dar CRED!… iar dacă chiar ar fi ceva de înlocuit Dumnezeu a cărui Oaste este, va avea grijă şi de aceste lucruri!

  …cred că dacă cu adevărat sunt neputinţe, slăbiciuni, sunt pentru că nu e nimeni care să fie nebun, dar nebun să lase totul în grija Domnului şi să se pună în slujba Sa, în Oastea Sa! să meargă şi să lucreze cu fraţii… pentru că înţelegere s-ar găsi, dar Oameni nu sunt, voluntari care să fie gata de jertfă şi plug!

  …dar cred că degeaba vorbim, dacă nu simţim aceste lucruri…

 • avaelias 25 februarie 2012

  Daca a face o simpla constatare, sau a incerca o analiza duhovniceasca,inseamna carcoteala si halucinatii,trebuie sa-ti dau dreptate draga GrovElea ca, nu mai departe decat acest nume amalgamat sub care postezi ,arata ca ai mare inclinatie spre halucinatii si dai dovada de incapacitate de intelegere a mesajului evanghelic, pe care trebuie sa-l transmita Adunarile Oastei Domnului.Constat ca fr.ta dai sentinte fara nici-un fel de nuantare sau argumentare,daca ne gandim la faptul ca orice instanta atunci cand da o sentinta arata si motivarea sentintei , pe cata vreme fr.ta dai sentintele intr-un mod grosier fara sa te referi macar la un cuvant sau o virgula din cele afirmate de mine,curios mod de a judeca pe cineva. Eu n-am auzit si vazut halucinatii ci relitati dureroase si am incercat sa atentionez asupra minimalizarii ,deformarii si infestarii mesajului Oastei Domnului incercand sa developez filmul evenimentelor din afirmatiile vorbitorilor, ce nu se dovedesc a fi intotdeauna ostasesesti ci mai degraba diversioniste, cu scopul subtil de a dilua mesajul Oastei intr-un mesaj confuz, generalizat,fara specific ostasesc si fara o implicare duhovniceasca in mesajul Par. Iosif. Cred ca tocmai aceasta diluare a mesajului Oastei ii tine pe « unii » in fotolii » acasa pentru ca o mimare a ostasiei face mari deservicii Oastei, fapt ce ma face sa cred ca bucuria Par. Iosif este mult atenuata.
  Iar despre sufletele care s-au bucurat,Dumnezeu sa va binecuvinteze pe mai departe cu aceeasi bucurie,care poate fi un dar de la Dumnezeu pt. intarirea voastra,dar nu uitati ca in bucuria voastra sa fiti intelepti si sa cercetati si duhurile de unde vin,ca nu cumva sa fiti usor amagiti in bucuria voastra.Am incercat sa fiu cat mai direct posibil fara a dori sa jignesc pe nimeni si vad ca n-am fost, sau nu m-am facut inteles,de aceea nu ma mai surprinde faptul ca subtilitatile, mesajele ascunse nici macar nu sunt sesizate ,de aceea ma opresc aici si raman la cuvintele Fr. Traian : « Ori Domnul o sa vina,ori n-o sa ma mai tina .Si fiti cum vreti apoi. ! »

Lasă un răspuns