Centenar Oastea Domnului

Oastea Domnului este a Domnului!

Preaiubiţi părinţi, fiţi fericiţi că sunteţi aici, în mijlocul Oastei Domnului! Preaiubiţi fraţi, preaiubite surori, fiţi fericiţi că sunteţi aici, în mijlocul Oastei Domnului! Oastea Domnului e viaţă şi ea nu poate să moară! Oastea Domnului este a Domnului! Şi cine va rămâne în Domnul, va rămâne şi în Oastea Domnului! Cine nu va rămâne în Domnul, nu va mai rămâne nici în Oastea Domnului. La hotar de an trecut, / sufletul opreşte. / Peste drumul petrecut, / înapoi priveşte… (recită poezia).

Oastea Domnului este trudă, muncă, osteneală. Ca şi Domnul nostru. Oastea Domnului nu e distracţie religioasă. Nu venim aici să cântăm, să vorbim, şi apoi plecăm tot oameni morţi. Trebuie să fim oameni vii, oameni în Domnul.

Dragi tineri, care nu L-aţi primit pe Domnul, nu eu vă rog, ci Domnul vă roagă, primiţi-L pe El! Mă întreb ce fel de om a fost Gamaliel? Nu mai erau şi alţi Gamalieli atunci? Cum a văzut el că lucrarea aceasta pe care Sfinţii Apostoli o formau, era de la Domnul? Nu erau acolo şi cei mai mari preoţi din vremea aceea? Zice Scriptura: Era un om cinstit de tot norodul. Ce îl face pe un om cinstit? Curăţia vieţii lui. Curăţia vieţii fiecăruia dintre noi ne face oameni cinstiţi pe fiecare. Iar omul cinstit are lumina şi vede! Am dori din toată inima să mai fie astfel de Gamalieli şi în vremea noastră. Şi să vadă că Lucrarea Oastei Domnului este a Domnului. Dacă ea a trebuit să sufere, atunci călcăm şi noi pe urmele sfinţilor noştri”

Fratele Viorel Lupu (Matca, GL)

spicuiri din cuvântul rostit la Sibiu cu ocazia Centenarului Oastei Domnului – 31 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023

Lasă un răspuns