Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home ,,Oriunde-s ei, fã tot și du-te”

,,Oriunde-s ei, fã tot și du-te”

,,Oriunde-s ei, fã tot și du-te”

În anul 1985, a avut loc un sfat frăţesc la Orăştie, în casa unui frate. La terminarea sfatului, timpul s-a cam epuizat şi nu mai aveam cu ce ajunge la gară, să prind trenul. Ceilalţi fraţi cu care venisem au găsit fiecare câte o maşină şi au plecat la gară, iar eu rămăsesem singur şi nu aveam cu ce pleca pentru a prinde trenul, să mă întorc acasă. Şi trebuia neapărat să ajung a doua zi la serviciu, iar pe lângă asta şi soţiei i se împlinise vremea să nască şi era singură… Mă frământam şi nu ştiam cum să fac să ajung la tren… Şi i-am zis unui frate că eu pierd trenul că nu am cu ce ajunge la gară mai repede. Atunci fratele căruia îi spusesem că trebuie să ajung neapărat la tren i-a spus fratelui Traian:
– Frate Traian, fratele Sandu nu are cu se să ajungă la gară să prindă trenul şi are soţia acasă care trebuie să nască.
Atunci fratele Traian s-a ridicat în picioare şi a zis:
– Slăvit să fie Domnul! Mergem la botez!…
– Vă aşteptăm cu mult drag!, am zis eu atunci, plin de emoţie şi cam încurcat.

Nu mai ştiu cum am ajuns la gară şi am prins trenul, dar Domnul nu ne-a lăsat. După promisiunea fratelui Traian că va veni la botez, pe moment, nu am crezut că chiar va veni, însă, după puţin timp, mi-am dat seama că omul lui Dumnezeu, când spunea ceva, se silea cu toate puterile să şi împlinească.

La fratele Traian Da era Da, şi Nu era Nu. Când fratele Traian a aflat că a născut soţia, mi-a trimis răspuns să amân botezul până la o dată când putea frăţia sa să vină. Şi într-adevăr, Domnul ne-a binecuvântat cu prezenţa fratelui Traian în familia noastră cu prilejul acesta. Şi nu puţină ne-a fost bucuria…

* * *

Pe 25 martie 1985, a avut loc Cenaclul, la Comăneşti. Acolo au participat foarte mulţi, nu numai tineri creatori, ci şi alţii care au dorit să vină. Fratele Traian ne-a îndemnat la cântare pe toţi cei care aveam ceva nou. Eu, din neatenţie, uitasem textul acasă. Era ca şi cum aş fi mers la prăşit fără sapă. La urmă, fratele Traian mi-a zis:
– Frate Sandu, nu ai cântat nicio cântare. De ce?
Ruşinat, i-am spus că uitasem textul acasă. Din cele ce a zis apoi fratele Traian reieşea cam aşa: ţi-ai bătut sapa, ai ascuţit-o bine, dar când ai ajuns la câmp ca să lucrezi pământul, te-ai trezit fără sapă. Am lăsat capul în jos, eram foarte ruşinat pentru neatenţia mea, că nici nu mai îndrăzneam să ridic privirile din pământ.

Tot în seara aceea, la urmă, am rămas numai cei care compuneam melodii şi fratele Traian a împărţit la fiecare câte mai mulţi psalmi pentru a le pune melodie. Fratele citea psalmul, iar noi ne orientam cam la care ni s-ar potrivi mai bine să punem melodie. Am ales şi eu atunci psalmii: 20, 24, 54, 113, 124, 145 etc. Mărturisesc că mi-au venit melodiile parcă de undeva, din Ceruri, fără să depun prea mult efort, tocmai pentru că aceşti psalmi izvorâseră din inima Psalmistului David în vremuri grele de încercare, de durere şi de lacrimi. Şi starea Psalmistului s-a transmis şi la noi, cei care trebuia să punem melodiile. Credem că Psalmistul David a compus nu numai textele, ci şi melodiile, care, atunci când le cânta, alungau tristeţea, alungau duhurile rele, mângâiau inimile îndurerate…

Nu pot să trec cu vederea stările frumoase de părtăşie cu fraţii compozitori şi cu fratele Traian, cu care, împreună, făceam înregistrări în casa fratelui Culiţă Mihăilă. Sunt stări pe care nu le pot uita niciodată şi nici nu le pot exprima în slabele mele cuvinte. Cam aproape în fiecare an, de Buna Vestire, ne întâlneam la fratele Culiţă Mihăilă, pentru înregistrări. Tânjesc de dor după acele momente frumoase petrecute împreună… Acele înregistrări erau făcute pe genunchii fratelui Traian, de aceea au rămas de neuitat… Fratele Traian era liantul care ne unea pe toţi. Slăvit să fie Domnul!

fratele Sandu DONICI

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!