Adunari Anunţuri

Părintele Iosif ne aşteaptă din nou la Sibiu

Dragi frați și surori, Pogorârea Duhului Sfânt prilejuiește, și anul acesta, chiar dacă vitregiile lumii acesteia păreau că ne stau dureros de greu împotrivă, împlinirea bucuriei ostașilor Domnului de a poposi grămăduţă la Sibiu, în adunare praznicală, întâlnire ce se va desfășura, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Dr. LaurențiuStreza, Mitropolitul Ardealului.

Ţinând cont de situația în care ne aflăm, pentru a nu greşi înaintea cuminţeniei înaintaşilor şi a autorităţilor ce vremelnic ne sunt orânduite, (ţinând cont, în special, de normele legale în vigoare şi de posibilităţile obiective în ceea ce privește spațiul pentru adunarea de sâmbătă seară și cele referitoare la cazarea fraţilor), adunarea de anul acesta va avea loc doar în ziua de Rusalii, Duminică, 07 iunie.

Cei care vor participa, sunt rugați să vină direct la mormântul Părintelui Iosif Trifa din Dumbrava Sibiului unde, începând cu ora 7:00, va începe Sfânta Liturghie, urmată, după tradiţia organizării acestei adunări, de Adunarea Oastei Domnului și parastasul întru pomenirea Gornistului nostru drag, precum și a tuturor înaintașilor Oastei Domnului, până către orele 13:30.

Facem un apel, pe această cale, fraţilor care deţin steagul Oastei, să îl aibă asupra lor la Sibiu, la adunarea de Rusalii, pentru a înfrumuseța adunarea, ca mărturie a prezenţei şi consensului adunărilor Oastei atât  din țară, cât şi de peste hotare.

Ne vine greu să acceptăm că anul acesta Adunarea atât de dragă sufletelor noastre nu se va desfăşura așa după cum eram obișnuiți, însă totodată mulțumim Domnului pentru că există posibilitatea, chiar şi în aceste condiţii de grea încercare, să ne întâlnim și să aducem prinosul mulțumirii noastre Părintelui nostru duhovnicesc!

În vederea bunei desfășurări a Sărbătorii noastre duhovnicești, în condițiile normative actuale de distanțare socială și punere în practică a hotărârii nr. 26 din 28. 05. 2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse pe durata stării de alertă, ţinem să precizăm următoarele:

  1. Fraților și surorilor care au febră sau prezintă simptome caracteristice infectării cu COVID-19, precum și celor care au o sănătate foarte precară, le recomandăm să rămână acasă și să ne urmărească on-line, pe www.OasteaDomnului.tv.
  2. Fiecare frate și soră va purta masca de protecție (cu excepția copiilor mai mici de 5 ani, persoanelor care au deficiențe de oxigenare și celor care slujesc Sf. Liturghie, care rostesc rugăciuni, poezii, predică sau cei care conduc cântarea).
  3. Este esențial să aveți asupra frăţiilor voastre haine de schimb, o pelerină sau o umbrelă pe care să o puteți folosi în caz de ploaie, întrucât știm cu toții că în cimitir nu avem un loc de refugiu.
  4. La intrarea în spaţiul destinat adunării, fiecare persoană îşi va dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție de Casa Centrală a Oastei Domnului, Sibiu.
  5. Păstrarea distanței de minim 1,5 m este obligatorie.
  6. Pentru a respecta normele de distanțare fizică, chiar membrii aceleiași familii vor ocupa un loc separat de alte persoane.
  7. De la încheierea adunării și până la plecarea spre ieșirea din cimitir se va continua respectarea cu strictețe a normelor de distanțare fizică.
  8. Se vor respecta toate condițiile impuse de către autorități, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 .

Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom transmite în direct această adunare la www.OasteaDomnului.tv.

„Să ne rugăm pe tot locul ca Duhul cel Sfânt să ne mângâie, să ne întărească, să ne povăţuiască!”

 

Sfatul Frățesc Operativ al Oastei Domnului

Lasă un răspuns