Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home PENTRU OŞTILE DIN TOATĂ ŢARA

PENTRU OŞTILE DIN TOATĂ ŢARA

PENTRU OŞTILE DIN TOATĂ ŢARA

În noaptea de Anul Nou, toate oştile din ţară vor face „o noapte a Domnului”

Pentru a combate păgânescul obicei de a se trece hotarul anului nou cu chefuri şi beţii – Oastea Domnului va face în noaptea de Anul Nou o „noapte a Domnului” în toate adunările ei, din toată ţara.

În acest scop se invită toate oştile din ţară să se pregătească pentru aceasta duhovnicească petrecere. Pe tot locul pe unde sunt adunări de ale Oastei, în noaptea de Anul Nou – noaptea de sâmbătă spre duminică – se va ţine o „noapte a Domnului” (ostaşii răzleţi se pot duce acolo unde sunt adunări, dacă acelea nu sunt prea departe de ei).

În programul acestei „petreceri” vor fi: rugăciuni, cântări, cuvântări, declamări etc. Se vor căuta învăţături potrivite din Biblie, din cărţile şi foile Oastei etc. La miezul nopţii se va face rugăciunea de trecere în anul cel nou.

Se vor face rugăciuni pentru mântuirea sufletelor noastre, pentru Lucrarea Oastei, pentru mai-marii Bisericii noastre, pentru stăpânire, pentru ţara aceasta mult încercată etc.

Pe unde se poate şi ar fi de folos – prin oraşe şi orăşele mai ales –, se pot face şi manifestaţii de miezul nopţii, cum s-a făcut anul trecut aici la Sibiu.

Puneţi „foc” mult, iubiţii mei fraţi, în această noapte a Domnului, ca să dovedim lumii cât de minunat ne putem petrece şi în Domnul.

Şi încă ceva. În noaptea de Anul Nou se împlinesc zece ani de când cel ce scrie aceste rânduri a fost deşteptat, în puterea nopţii, de vântul cel ceresc şi a făcut apel pentru înfiriparea acestei mişcări. Rugaţi-vă cu stăruinţă pentru Lucrarea Oastei – şi aduceţi-vă aminte şi de mult pătimitorul vostru frate de la Sibiu.

«Oastea Domnului» nr. 52 / 25 dec. 1932, p. 1

Părintele Iosif Trifa la zile de sărbătoare
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2016

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *