Noi măsuri privind slujbele și activitățile sociale bisericeşti
Tinând cont de această hotărâre a Sfântului Sinod, încercăm şi noi să venim în întâmpinarea celor care pe această perioadă de stare de urgenţă, vor fi în imposibilitatea de a participa la slujbele religioase sau adunare. Astfel că în zilele de miercuri, vineri şi duminică, vom pune pe site înregistrări ale frumoaselor noastre părtăşi frăţeşti pentru a le putea revedea împreună cu familia.
Astăzi: Adunarea tineretului Oastei Domnului de la Bacău, din data de 27 decembrie 2019, şi de la Comăneşti, din data de 2 ianuarie 2020
Rusaliile personale ale Maicii Domnului. Evanghelia Bunei Vestiri – Luca 1, 26-38;
Să transformăm perioada de criză medicală într-una de întărire în credință și sporire a dragostei
„Chiar dacă oamenii sunt îndemnați să se autoizoleze, ei trebuie să transforme autoizolarea în comuniune mai intensă cu Dumnezeu prin rugăciune și în meditație, în gândire asupra darului vieții și al sănătății”.
„Această perioadă ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții veșnice cerești”.
„De aceea, trebuie să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credință și de sporire a dragostei noastre față de Dumnezeu și față de semeni”.
„este nevoie ca să ne gândim mai mult la modul în care noi primim putere de la Dumnezeu prin pocăință pentru păcate, prin rugăciune, prin citirea scrierilor sfinte, prin spovedanie mai deasă, prin împărtășire mai deasă și prin toată fapta cea bună”.
„Nu trebuie ca această izolare și această carantină să fie considerată o însingurare, ci un prilej de a spori comuniunea, iubirea noastră smerită față de Dumnezeu și iubirea noastră milostivă față de semeni”.
„Prin urmare, trebuie să ne rugăm și să lucrăm nu numai pentru sănătatea sufletelor și a trupurilor noastre, ci și pentru sănătatea semenilor noștri”.
„Regulile acestea pe care autoritățile le-au impus au ca scop ferirea de boala care se transmite, și, în același timp, grija față de semenul nostru: să nu-i transmitem lui acest virus și astfel să contribuim la deteriorarea sănătății lui”.
„Este, într-un mod paradoxal, timpul în care păstrăm o anumită distanță față de aproapele pentru binele lui și pentru binele nostru”
„Boala este uneori urmare a păcatului, iar alteori o pedagogie divină prin care omul devine mai smerit, iar puterea lui Dumnezeu se arată ca putere vindecătoare și milostivă”.
din îndemnurile Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Duminica a doua din Post