Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Să nu dispreţuim rădăcinile.

Să nu dispreţuim rădăcinile.

Să nu dispreţuim rădăcinile.

 „Într-un veac dominat de ură, de păcat şi de insecuritate, sfinţii lui Dumnezeu de pe acest pământ românesc au adus înnoirea Neamului românesc. Din păcate, societatea contemporană nu înţelege acest lucru, dar măcar noi, cei din Oastea Domnului, ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu pentru luminarea minţii noastre, pentru încălzirea inimii noastre, ca să înţelegem şi, aşa cum am auzit, să ducem mai departe acest mesaj: că sfinţii lui Dumnezeu de pe acest meleag au adus şi au contribuit din plin la înnoirea Neamului românesc. Aşa a fost Părintele Iosif Trifa, aşa au fost calfele acestuia: fratele Traian, fratele Marini şi toţi ceilalţi sfinţi înaintaşi. Fiecare a adus, prin puterea Duhului Sfânt, o înnoire a Neamului românesc. Ne merge rău pentru că nu conştientizăm acest lucru. Iar intelectualii, cei care îşi spun intelectuali în această ţară, sunt departe de a conştientiza acest lucru, că Lucrarea Oastei Domnului, prin astfel de înaintaşi şi astfel de sfinţi mărturisitori, a avut o contribuţie plenară, fundamentală, decisivă pentru înnoirea Neamului românesc. (…)

Dacă dorim să rămânem următori ai acestor sfinţi care au înnoit Neamului românesc, trebuie să ne întoarcem la rădăcină şi să nu o dispreţuim. O rădăcină este la Sibiu Părintele Iosif, o rădăcină este aici, la Mizieş, fratele Traian…

Şi mai sunt multe rădăcini cunoscute şi necunoscute de noi, pe care Dumnezeu le-a plantat puternic prin dreapta Lui de Dumnezeu în acest pământ al României. De la ei avem sevă, fraţilor.

(…) Să nu dispreţuim rădăcinile. Toate problemele noastre din viaţa curentă, din viaţa cotidiană, din Biserica noastră, din Neamul nostru converg din această dispreţuire a rădăcinilor. (…)

Ne confruntăm astăzi în societatea contemporană cu o pierdere masivă a identităţii noastre.

Nu mai ştim cine suntem, nu ştim de unde venim şi încotro mergem. Spune marele gânditor Petre Ţuţea: Omul, în absenţa lui Dumnezeu, este un biet animal raţional, care vine de nicăieri şi se îndreaptă spre nicăieri. Şi, iată, de aceea noi dispreţuim aceste valori autentice ale Neamului şi ale Bisericii
noastre, pentru că nu mai ştim care ne sunt rădăcinile, pentru că nu dorim să ne întoarcem la izvoarele acestea pentru a lua putere să mergem frumos, aşa cum am promis. (…)

Lucrarea Oastei Domnului eu aşa o văd: ca o înnoire a Neamului românesc, nu numai a Bisericii româneşti, ci a întregului Neam românesc.

Şi cred că va veni ziua când se va conştientiza acest lucru: că Lucrarea Oastei Domnului a adus reînnoirea Neamului românesc. Oastea Domnului este o curea de transmisie, fraţilor, care ne ridică deasupra moralului şi deasupra religiosului şi ne ridică într-o etapă superioară a vieţii noastre, despre care vorbesc Sfinţii, şi anume viaţa duhovnicească. Părintele Iosif şi fratele Traian Dorz nu ne-au dorit doar morali în societatea aceasta, nu ne-au dorit doar nişte oameni religioşi în societatea aceasta, ci nişte oameni duhovniceşti, adică nişte oameni care trăiesc după Duhul Sfânt.

fratele Radu Romînaşu (Oradea)

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!