Anunţuri

Zburaţi, cântări – CD audio

Dragi fraţi şi surori!

Albumul „Zburaţi, Cântări” prezentat în interpretarea vocală a fratelui Ghiţă Bujoreanu aduce „ceva” în configuraţia acestuia legat de trecutul cântării de la Oastea Domnului.

Am dorit să realizăm o instrumentaţie lină cu armonie caldă, care să lege bine textele fratelui Traian Dorz, modelată pe linia melodică a interpretului.

Pe lângă naiul fermecător, ce intră ca instrument în prim plan la câteva cântări, suflat cu multă grijă de fratele Dan Matei, s-a potrivit ca acompaniament de fond, Orga Serilor Literare, instrument mono analogic şi bine structurat ca sunet pentru cântarea religioasă. Spun aceasta în ideea, că în perioada RDG acest instrument a fost bine gândit, sub denumirea de Vermona ET6-1, făcând parte din categoria orgilor Kathedral Sound!

Intrând pe făgaşul Oastei în timpul fratelui Traian Dorz la începutul anilor 1980 în zona Hunedoarei, această orgă ia amploare prin frumuseţea muzicii ei dar şi sprijin absolut al marilor realizări de creaţii dând contur multor melodii. De aceea ne-am gândit să actualizăm momentan acest sunet, care a îmbrăcat cântările noastre mai bine de două decenii cu armonii calde şi care poate fi atrăgător pentru cunoscători şi nu numai!  Fără dinamic şi fără transpose, doar flaute cu reglaj culisant, îmbrăcate de un vibrato moderator, face faţă de câte ori se cere a fi folosit acest instrument.

Cu acest CD în acest format muzical nu am dorit altceva decât să retrăim un pic momentele din trecut al cântării şi Istoriei Oastei! Să fie cu folos duhovnicesc pentru toţi care vor să-şi procure acest album şi poate fi potrivit ca un CD de colecţie pentru cei care vor să-şi strângă aceste lucrări!

Sava Constandache.

CD-ul  se poate comanda la Librăria „Cartea de Aur” – Sibiu,  str. Ch. Darwin, nr. 11,  tel. 0269 216677 sau direct pe internet la Librăria Cartea de Aur. Cumpărând acest CD ajutaţi la apariţia de noi albume!

2 Comments

  • Natanael 18 aprilie 2012

    Foarte frumos.
    Dumnezeu să vă bucure.
    Slăvit să fie Domnul!

  • Iosifică 3 mai 2012

    Ce binecuvântare de la Dumnezeu acest CD!

Lasă un răspuns