Atitudini

Peste 400 de copii îi spun „tată” unui preot (Video)

Vă prezentăm mai jos, ca un mic dar de Paşti, reportajul difuzat ieri, 14 aprilie, la Realitatea TV, despre Părintele Mihail Jar de la Mânăstirea Bănceni, Cernăuţi – Ucraina.

Sursa aici.

Slavă Domnului, în sfârşit se vorbeşte la nivel naţional de activitatea duhovnicească şi umanitară a Părintelui, o lucrare din dragostea imensă a Părintelui Mihail pentru Dumnezeu şi pentru semenii aflaţi în suferinţă, dragoste izvorâtă şi crescută în tinereţile vieţii sale prin adunările Oastei Domnului de prin satele româneşti de lângă Cernăuţi, apoi la fraţii ostaşi din România. Părintele Mihail împreună cu monahi şi copii orfani vin deseori la Adunările Oastei Domnului în România. Aici avem cîteva fotografii.

Ca o simplă constatare, este cunoscut faptul că încă de la începuturile înfiinţării mânăstirii, fraţii, maicile, copii, ostenitorii şi vizitatorii se salută între ei cu: „Slăvit să fie Domnul” (Ps. 69:5) – salutul Oastei Domnului.

În materialul de mai sus, emoţionant până dincolo de lacrimi, găsim suficiente mărturii despre Lumina Învierii şi Dragostei lui Hristos care poate (încă) să facă minuni, acolo unde ştiinţa şi raţiunea umană se opresc.

Hristos a înviat şi vizionare cu folos duhovnicesc!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

– Poate sunteţi interesat şi de:

6 Comments

 • Lidia 15 aprilie 2012

  Un adevarat om a lui Dumnezeu . DOMNUL SA-L INATREASCA SI SA-L BINECUVANTEZE

 • Dany 16 aprilie 2012

  Un adevarat om al lui Dumnezeu! Un model al dragostei fata de aproapele nostru!Asta este esenta crestinismului! „Sa va iubiti unii pe altii precum si Eu v-am iubit pe voi”

 • popescu gigel 16 aprilie 2012

  ABSOLUT EXTRAORDINAR SI IMPRESIONANT . CATE FAPTE BUNE , CU ADEVARAT , SE POT FACE IN SI CU TACERE ! E FOARTE BINE CA MAI SUNT SI ASTFEL DE OAMEN I SI…E PACAT CA MULTI OAMENI ( nu neaparat politicieni) ISI BAT JOC SI DE IDEEA DE OMENIE , BUNATATE .

 • Natanael 18 aprilie 2012

  Doamne, binecuvintează pe aleșii Tăi,
  care arată credința adevărată
  din care izvorește nădejdea adevărată
  și dragostea adevărată,
  nu numai prin vorbe, ci mai ales prin faptă…
  Și iartă-I Doamne pe cei ce iși zic copiii Tăi,
  dar care aruncă cu pietrele vorbelor în astfel de oameni sfinți.
  Iartă-I că nu știu ce fac…

 • ina 18 aprilie 2012

  Dumnezeu sa-i dea sanatate si viata lunga! Aceasta manastire este ortodoxa pe stil vechi, care este adevarata credinta! Pacat ca romanii s-au lasat influentati de catolicism si nu mai respecta adevaratele si corectele sarbatori cand trebuie!

 • Razvan 23 septembrie 2012

  Cel mai impresionant reportaj! Cand l-am vazut prima data am plans!
  Cele 3 fetite…ma rog…care dorm impreuna li se vad picioarele pe sub plapumioara,iti vine sa crezi pentru prima impresie ca sunt ingeri coborati din cer!
  Impresionant

Lasă un răspuns