Oastea Domnului

Ziua 37 – Sluga credincioasă şi înţeleaptă

„Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă, pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale ca să le dea hrană la timp?” (Matei 24, 45)

M-am întors de pe front decorat cu «Crucea Serviciului Credincios», singura decoraţie pe care o aduceam pe pieptul meu, în locul unde purtasem odată cruciuliţa Oastei, pe care mi-o pusese pe inimă conducătorul meu duhovnicesc şi părintele meu, Iosif Trifa, cu puţin înainte de plecarea lui în marele concediu de odihnă şi de răsplată din ceruri.
Acum decoraţia militară mi-o pusese pe piept şeful meu de la serviciul unde lucrasem, cu mulţumirea lui pentru felul credincios cu care am servit unitatea mea în toate împrejurările prin care trecusem.
M-a mişcat simbolica denumire: «Crucea Serviciului Credincios»…

La terminarea misiunii mele, comandantul Permanenţei de la Bucureşti, privindu-mi decoraţia şi semnându-mi de primire, mi-a dat mâna şi m-a felicitat pentru îndeplinirea credincioasă a misiunii mele până la capăt.
Cu inima bătându-mi puternic, m-am gândit atunci şi m-am rugat ca şi la terminarea misiunii mele de pe pământ în Oastea Domnului meu ceresc, când mă voi întoarce la Marele Cartier General al Conducătorului meu din ceruri, să pot avea pe pieptul meu, deasupra inimii mele, tot Crucea Serviciului Credin-cios pentru El şi Cauza Evangheliei Sale.
Atunci Marele meu Comandant şi Dumnezeu, Iisus Hristos, să mă îmbrăţişeze, sărutându-mă pe rănile obrajilor mei îndureraţi şi pe lacrimile ochilor mei obosiţi, să-mi spună cu bucurie fericită:
– Bine, slugă bună… intră în bucuria Domnului tău!
Aceasta ar fi toată răsplătirea mea cea foarte mare, după care – am spus şi am scris de atâtea ori – n-aş mai dori o altă răsplătire niciodată.
O, Doamne Iisuse, ajută-mi, Te rog! Amin.
Slăvit să fie Domnul.

Traian Dorz, din Hristos – Mărturia mea, cap. 16. EXISTĂ UN ECHILIBRU

https://oasteadomnului.ro/sa-citim-impreuna-hristos-marturia-mea-ziua-13/

Despre anunțul planului de citire al Bibliei în anul 2023:

Lasă un răspuns