Meditaţii

Ce bine ne-a făcut nouă Părintele Iosif Trifa!

„Ce bine ne-a făcut nouă Părintele Iosif Trifa! În Ce este Oastea Domnului, Părintele Iosif dă un articol, Moara şi piticul, şi am văzut atâta smerenie în acest om. Aşa de drag îmi este de el! Am văzut smerenia lui când spune că Oastea Domnului nu a avut sponsori, nu a avut capital, ci doar Dumnezeu a dat talent şi a fost de-ajuns. Şi spunea Părintele în acest articol că a văzut la ţară o moară şi un pitic făcut, aşa, din mai multe cârpe cu nişte mâini umblătoare şi se vedea aşa, aparent, că el învârte roata morii, dar nu o învârtea el, ci era puterea apei…

În Oaste era Duhului Sfânt. Cu această putere a chemat oamenii să lupte împotriva păcatului. Ce lucru minunat! (…)

Aici odihneşte un om sfânt, un trimis al lui Dumnezeu, care a făcut extraordinar de mult pentru mântuirea multora. Dacă Părintele Iosif Trifa a plecat la Domnul cu o carte de vizită extraordinară, cu atâtea suflete aduse la Domnul, când va fi la Judecata Generală, câte mii şi sute de mii de suflete va fi adus la Hristos Părintele Iosif!

Iată, aceasta este Oastea Domnului! Mă refer acum la fratele Valer Mândroni… Omul acesta – care nu mergea încă la Oastea Domnului –, îşi bătea soţia că mergea la Oastea Domnului, iar într-o bună zi îngerul lui Dumnezeu, cu o lumină puternică, îi spune: Valerule, tu trebuie să mergi la Oastea Domnului. Şi fratele a ascultat de cuvântul lui Dumnezeu. Ştiţi care a fost sfârşitul acestui frate? Şi-a sfârşit viaţa în închisorile comuniste. Iată, oameni de felul acesta, de mărimea aceasta, şi de puterea aceasta a dat Oastea Domnului pentru Neamul nostru şi pentru Biserica noastră.

În adunarea noastră din Corocăieşti, fraţii au făcut pentru primul ostaş, prima soră din Oastea Domnului, un parastas şi o aducere-aminte. Mărturisea sora, pe video, cum s-a întors ea la Dumnezeu. A avut 14 copii; sunt vreo 6-7 ani de când ea a plecat la Domnul. Dumnezeu plăteşte în urmă părinţilor şi fraţilor noştri, cum a plătit şi plăteşte pentru Părintele Iosif Trifa.

Ce drag şi minunat este să priveşti asemenea mulţime de fraţi! Cine v-a adus pe dumneavoastră, cine m-a adus aici? Dragostea acestui om sfânt, că ne-a făcut un bine pentru veşnicie, dragii mei fraţi şi surori.

Mă aflam la Iaşi, în anii ’70, când părintele Chirilă, de la Maramureş – acum este plecat la Domnul –, era împreună cu mai mulţi studenţi, elevi de liceu şi de şcoală profesională şi ne povestea părintele: Aveam un coleg în seminar care îmi spune: Nu vrei să mergi la Oastea Domnului? – Da, merg… Şi ne spunea dânsul: Am intrat în adunare, fraţilor, şi s-a ridicat un frate ţigan, desculţ, cu pantalonii peticiţi, şi când a vorbit fratele acesta cu nişte lacrimi pe ochi, am spus: Eu, ca tânăr seminarist, mă întorc la Oastea Domnului. Şi aşa a fost. Şi eu, pentru prima dată, când m-am întors la Domnul, eram cu copii ai fraţilor, desculţ, cu picioarele crăpate, şi păşteam împreună vacile pe imaş şi îi puneam să cânte din cântările Oastei Domnului şi mi-aduc aminte şi astăzi de Privighetoarea oarbă… Stăteam toţi jos, în genunchi… Eram mulţi copii şi plângeam cântând… Iată ce-a făcut Oastea Domnului! La noi în sat, în Corocăieşti, erau unii oameni care au fost adevăraţi tâlhari care furau… Când îmi povestea cineva că înainte de a se întoarce la Domnul cum mergea el la furat, eu fiind tânăr, mi se ridica părul în vârful capului, vă spun sincer; şi oamenii aceştia plângeau şi povesteau ce făceau înainte de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Aceasta este Oastea Domnului! Acesta este Părintele nostru Iosif Trifa! Acesta este binele pe care l-a făcut naţiunii noastre, să ne dezrobească, să ne cizeleze, să ne înveţe lucruri extraordinar de mari şi de frumoase, fraţilor şi surorilor”.

Fratele Emil Gavriliuc (Corocăieşti, SV

spicuiri din cuvântul rostit la sărbătoarea Părintelui Iosif Trifa – cinstirea memoriei sale – 11-12 februarie 2023

intreg cuvantul poate fi ascultat aici: OasteaDomnuluiTV