Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Arhimandritul Iuliu Scriban şi Oastea Domnului

Arhimandritul Iuliu Scriban şi Oastea Domnului

Arhimandritul Iuliu Scriban şi Oastea Domnului

arhim-scriban-si-odEd. Oastea Domnului, Sibiu, 2016, 240 p.

Editura Oastea Domnului face, prin această carte, un exerciţiu de recuperare a memoriei unuia dintre cei mai apropiaţi şi statornici apărători ai Lucrării în vremuri de grea încercare. Când Părintele Iosif este părăsit, pe rând, de nume sonore im­plicate în Oaste, care îşi regăsesc co­moda liniştire înspre partea prigonitorilor, Arhim. Iuliu Scriban este printre foarte puţinii contemporani care continuă să creadă neclintit în Părintele şi care luptă alături de el pentru neîngrădirea Duhului.

În 1931, vorbind despre Arhim. Iuliu Scriban, Pr. Iosif spunea: „Oastea Domnului a avut de la început foarte mulţi duşmani şi criticanţi. Cu adevărat de la Dumnezeu a fost pentru noi apărarea hotărâtă şi vestirea călduroasă pe care ne-a făcut-o de la început eruditul bărbat al Bisericii Ortodoxe, Cuv. Sa Părintele Arhimandrit Iuliu Scriban. Nu a fost nici un atac mai însemnat împotriva Oastei care să nu fi primit răspunsul preaiubitului nostru apărător”.

Volumul e, aşadar, o carte tonică, vie, cu şi despre Arhim. Iuliu Scri­ban, care, dincolo de valoarea ei strict duhovnicească, e şi o mărturie a zbaterilor acelor vremuri şi decantarea adevărurilor necesare într-o analiză corectă, onestă, a acelei falii de timp.

Apărută în seria Scrisul cel dintâi, cartea poate fi comandată la Librăria Oastei Domnului, la preţul 20,00 lei.

Romeo PETRAŞCIUC

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!