Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home De la secția Ghencea, București

De la secția Ghencea, București

De la secția Ghencea, București

Adunările Oastei scot lacrimi, mângâie și înviorează sufletele scăldate în iubirea sfântă a Domnului Iisus.

Joi 17 cor., adunarea, în secții unite, s-a ținut tot sub cerul liber. În fața bisericii vechi s-au petrecut lucruri adânc impresionante. Femei cu prunci în braţe ascultau cu sete, sorbind cuvintele vieții veșnice. Au fost clipe așa de înălţătoare, că nu se pot prinde în cuvinte omeneşti. Curtea bisericii era plină, ca de obicei, cu toată împotrivirea necredincioşilor şi cu toată supararea „fraţilor” cârciumari. Rugăciunea de început, ca şi de încheiere, se face de părintele Vasile Ouatu. Cântările Oastei, conduse de fratele Pârvu, au înălţat sufletele. În afară de Părintele Vasile, care a predicat despre viaţa lui losua, cu tablouri luminoase, în continuare au mai predicat fratele Stanciu de la centru şi fratele învăţător din Bihor. Totul a fost mişcător. Adunarea a durat până la 91/2 seara şi s-a încheiat într-o atmosferă de adâncă simţire ostăşească.

Duminică 20 cor., adunarea s-a ţinut afară. S-au cântat cântări, s-a făcut rugăciune şi s-a predicat. Cu multă răscolire duhovnicească, părintele Vasile a explicat viaţa lui Samson, cu tablouri luminoase.

Joi 24 cor., după rugăciune, a predicat fr. Goran de la centru. A fost o predică de chemare la Domnul, alcătuită cu multă râvnă, în versuri. Părintele Vasile a predicat din I Samuel, viaţa lui Samuel. A mai predicat Părintele Popescu din Căpreni – Dolj. Sf. Sa a fost mânat de Duhul să ia parte la adunarea noastră, unde a fost adânc impresionat de atmosfera de dragoste a fraţilor. În culori vii, a zugrăvit lucrarea minunată a Oastei Domnului.

La urmă, sora noastră Constanţa Bădescu a făcut impresionante comunicări de pe câmpul misionar. Comunicările au scos lacrimi. S-a propus înfiinţarea unui fond de misiune. Cu toate greutăţile ce întâmpinăm cu noua biserică în construcţie, care va fi o adevărată catedrală a Oastei, fraţii, cu lacrimi în ochi, au aprobat propunerea. O deosebită bucurie ne-au făcut surorile noastre scumpe: Maria Brăiloiu şi preoteasa Zidărescu de la Săruleşti, care au participat la adunare.

Avem lupte mari. Diavolul în toate chipurile se luptă cu noi. Ne ocărăște, ne alungă, ne urmărește, ne amenință, ne pune piedici. Totuși, întemeiați pe Cuvântul Domnului: „îndrăzniți”, suntem biruitori.

Ca să nu putem ține adunarea de joi seara, un vrăjmaș al Oastei ne-a spart casa de fier a siguranței de la lumina electrică. Observând însă la vreme, uzina a reparat imediat și adunarea tot s-a ținut. Ne-a făcut însă pagube materiale. Totuși, cu fruntea senină și ochii țintă la Comandantul nostru scump, suntem la postul datoriei. Prin lupte zilnice, în veci vom fi biruitori.

Slăvit să fie Domnul!

Secretariatul Oastei
‹‹Oastea Domnului›› nr. 37 / 10 sept. 1933, p.4

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *