Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Despre Traian Dorz în ziarul Lumina

Despre Traian Dorz în ziarul Lumina

Despre Traian Dorz în ziarul Lumina

După 1948, Oastea Domnului a fost interzisă, autorităţile comuniste nepermiţând în nici un caz ca militantismul ortodox să pună în pericol construcţia socialismului. Liderul mişcării, Traian Dorz, a fost arestat şi anchetat, fiind acuzat de activitate legionară. În 1952, a fost eliberat.

În valul arestărilor de clerici şi de schimbări de la vârful partidului comunist, câteva luni mai târziu a fost reţinut din nou. Cu un an înainte de intrarea României în ONU, a fost eliberat. După înăbuşirea revoltelor de la Budapesta, după modelul sovietic, regimul comunist a trecut la reprimarea “elementelor duşmănoase” din Biserica Ortodoxă.

Alături de monahi şi preoţii de mir au fost vizaţi membrii Oastei Domnului, care activau în catacombe şi nu de puţine ori cu sprijinul unor clerici ortodocşi. Traian Dorz a fost printre cei 500 de membri ai Oastei Domnului arestaţi, acum primind o condamnare la ani grei de închisoare. A fost eliberat în 1964, dar urmărit, percheziţionat şi avertizat permanent de Securitate. Cu toate acestea, au fost ierarhi care l-au sprijinit, care l-au încurajat, însă de fiecare dată interveneau autorităţile comuniste care interziceau militantismul ortodox.

Ziarul LuminaMemoria Bisericii|Vineri, 15 Aprilie 2011, un articol de Adrian Nicolae Petcu.

error

Author: admin

Comentarii

 1. Multumim Domnului ca totusi pe undeva ,,Memoria Bisericii,, este improspatata si cu astfel de timide articole in care se evidentiaza si suferintele fratilor din Oastea Domnului in perioada grea a comunismului si nu numai.Slavit sa fie Domnul,si credem ca El la timpul potrivit v-a rasplati tuturor pentru jertfa si suferinta.Amin.

 2. A fost acuzat fratele Traian de activitate legionara?!?

 3. Un articol ca un fel de imagine intoarsa invers a realitatii.

 4. …”Cu toate acestea, au fost ierarhi care l-au sprijinit, care l-au încurajat, …”

  Am vrea sa stim si noi care au fost acei ierarhi care l-au sprijinit 🙁 .
  Fratele Traian spune (scrie) pe undeva despre aceasta? sau scrie contrariul???

 5. Daca unii se intituleaza ostasii Domnului,atunci cei din Biserica Ortodoxa ce mai sunt? Sa observam usor ca au fost destule rataciri,privind aceasta formatiune!Cu stima

  • Slăvit să fie Domnul frate Adrian şi bine ai venit pe site-ul nostru!

   Dacă ai nedumeriri referitoare la denumirea de “ostaşii Domnului” te invit să citeşti aici.

   Apoi dai ca sigură o părere. Nu cred că e corect. “Rătăciri” de care ne învinuieşti au fost “uscăturile din pădure”, dar nu s-a uscat toată pădurea.

   La mulţi ani binecuvântaţi de Dumnezeu!

 6. Citind un astfel de articol, sec si anchilozat in limbalul “de lemn” e si firesc pentru cei neavizati sa se intrebe, in modul naiv asa cum pune intrebarea dl. Adrian Ionescu,caruia vreau sa-i raspund: crestinii din Biserica Ortodoxa ar trebui sa cam fie, crestini cu adevarat, pentru ca multi,multi nu prea sunt.Tocmai asta este misiumnea ostasilor sa-i trezeasca la adevarata ortodoxie pe toti cei botezati in B.O.R. dar care nu-si asuma botezul si numele de crestin ortodox.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!