Mărturii Meditaţii

Direcţia sănătoasă şi echilibrul cumpătat

Fratele Traian ne spune în cartea Hristos, Tezaurul Împăratului Solomon: «Orice drum are două margini, orice grupare are două extreme, orice învăţătură poate avea cel puţin două interpretări, ca o pasăre cu două aripi. Chiar şi drumul cel mai drept, chiar şi gruparea cea mai unită, chiar şi învăţătura cea mai clară pot avea dreaptă şi stângă. Dar Dumnezeu, Care este Unul, Care este Dragostea şi Care este Adevărul, nu vrea niciodată extreme. Urăşte extremele şi porunceşte să nu le urmăm niciodată. Direcţia sănătoasă şi echilibrul cumpătat ni-l dă numai Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin cuvântul Său şi prin pilda Sa. El a fost pe Cruce la mijloc; fie la dreapta, fie la stânga, erau nişte tâlhari. Extremele sunt întotdeauna primejdioase şi rele. Domnul Iisus a fost mereu la mijloc».

Să ne amintim de Avraam când a avut o dispută cu nepotul său, Lot. Acesta i-a spus: «Tot pământul este în faţa noastră. Dacă tu vei apuca la stânga, eu o voi apuca la dreapta, iar dacă tu o vei lua la dreapta, eu voi merge la stânga».

Putem vedea câtă înţelepciune au avut aceşti oameni ai lui Dumnezeu, care au ştiut să echilibreze o situaţie atunci când a apărut neprevăzutul sau când a îngăduit Dumnezeu să ne treacă ca printr-un examen pe noi, credincioşii, în drumul şi-n urcuşul nostru spre mântuire.

Fratele Ioan Drăgoi (Suceava)

Lasă un răspuns