Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Educați-vă copiii prin exemplul vostru!

Educați-vă copiii prin exemplul vostru!

Educați-vă copiii prin exemplul vostru!

„Pe copii trebuie să începi să-i educi încă din scutece, pentru că numai la o vârstă foarte fragedă aceștia se supun cu ușurință oricărei învățături. Sufletul lor este moale ca ceara, pe el se imprimă totul – și exemplele voastre rele, și cuvintele evlavioase, și orice exemplu luminos și curat. Vechii creștini de la cea mai fragedă vârstă deprindeau copiii cu rugăciunea și cu citirea Sfintei Scripturi. Iar acum spun: „Este oare aceasta o lucrare copilărească – a te ocupa cu psalmii? Aceasta este lucrarea monahilor și bătrânilor, copiii au nevoie de distracție și de bucurie!”.

Voi uitați lucrul despre care Sfântul Tihon de Zadonsk a spus așa de simplu: „Un mic copăcel, oriunde l-ai înclina, în acea direcție va și crește; noul vlăstar va răspândi acel miros cu care îl udați, turnând în el ori lichid urât mirositor, ori unul aromat și curat”. Dacă în sufletul unui copil mic veți introduce un miros greu, el va deveni urât mirositor. În cazul în care veți introduce mireasma aromei lui Hristos, copiii voștri vor fi bineînmiresmați în fața oamenilor, vor fi bucurie și mângâiere pentru voi.

Educați-vă copiii prin exemplul vostru!

Sfântul Luca Doctorul, Arhiepiscopul Crimeei
(1877-1961)

______________

[Sfântul Luca al Crimeei – Predici, trad. Adrian Tănăsescu-Vlas și Pr. Nicolae Crețu, Ed. Sophia, București, 2010, p. 219.]

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!