Mărturii Meditaţii Traian Dorz

Fericirea acelora care au crezut în Iisus.

1. Trebuie să simtă veşnic usturimea conştiinţei chinuite şi chinuitoare acela care n-a vrut s-o asculte cât a trăit. Deşi l-a înştiinţat sau l-a mustrat în viaţa sa pământească.
Fiecare păcătos trebuie să ispăşească prin felul în care a păcătuit.

2. Sufletul vrăjmaş lui Dumnezeu trebuie să ardă în focul unui plâns pe care n-a vrut să-l verse spre iertare. Îl va vărsa spre ispăşire.
Trebuie să sufere în focul unei singurătăţi chinuite, fiindcă a dispreţuit-o pe cea a meditaţiei şi a rugăciunii.
Trebuie să îndure veşnic pedeapsa Adevărului pe care L-a respins şi L-a batjocorit pentru a asculta de minciună… (Apoc 14, 10-11; II Tes 2, 10-11).
Trebuie ca, privind în sus, să vadă fericirea acelora care au crezut în Iisus. Să-i vadă pe fraţii şi pe cunoscuţii lui pe care şi el i-a batjocorit şi înjurat pe pământ.
Trebuie măcar o dată să vadă şi el cerul şi fericirea din el, unde şi lui îi era păstrat un loc, dar pe care l-a pierdut pe vecie, fiindcă L-a lepădat pe Dumnezeu şi L a batjocorit pe Hristos.
Trebuie, ca să fie apoi şi mai chinuit… (Lc 16, 23).

3. Vrăjmaşul lui Dumnezeu trebuie să-L vadă pe Hristos cel Slăvit, Cel care a fost străpuns. Pentru că şi el L-a străpuns.
Trebuie să vadă fericirea, ca să ştie cu adevărat cât de nefericit este şi va fi fără ea pe vecii vecilor.
Trebuie să vadă cât a pierdut fiindcă n-a vrut să creadă.
Trebuie să vadă frumuseţea Adevărului pe care n-a vrut să-L primească şi să-L urmeze, pentru a-şi da cu adevărat seama de blestemul şi osânda în care l-a dus minciuna pe care a iubit-o.
Şi diavolul pe care l-a ascultat.
Căci fiecare trebuie neapărat să vadă odată Adevărul.
Ori aici, ori acolo. Ori acum, ori atunci.

3. CONŞTIINŢA ŞI MUSTRAREA

Avuţia sfântului moştenitor / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2005

Lasă un răspuns