Binecuvântăm pe Domnul pentru ceasurile când suntem împreună cu fraţii şi cu surorile noastre. Când noi am fost în rugăciune sau am fost în plină pace, sau am fost în foc, sau am fost în răbdare credincioasă, sau am fost în mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu, ce frumoase vor fi aceste pagini în cartea vieţii noastre, pe care se vor vedea scrise cu litere de aur şi de foc bucuriile şi amintirile noastre frăţeşti cu Domnul Iisus – cum este ziua de astăzi, când Domnul poate să ne scrie în Cartea Vieţii noastre părtăşiile şi bucuriile întâlnirii şi ale adunării frăţeşti! Cum se înregistrează pe benzile acestor aparate cântările noastre, aşa se vor înregistra pe benzile Domnului gândurile noastre, zilele noastre; nu numai cuvintele, ci şi simţămintele noastre; nu numai umbletele noastre, ci şi ziua şi ora lor. Toate se înregistrează. Când se va pune din nou banda zilelor noastre ce frumoase vor fi cântările, lacrimile, rugăciunile făcute în ascuns, pentru că este scris: „Nu este nimic acoperit care să nu fie descoperit, nimic ascuns care să nu fie scos la lumină”.
Şoaptele şoptite la ureche în odăiţele ascunse vor fi strigate de pe acoperişurile caselor. Va fi un amplificator şi se va auzi peste tot cerul şi pământul. Ce frumos vor răsuna atunci faptele noastre frumoase, rugăciunile noastre… cântările noastre! Dar tot aşa se vor auzi şi cele urâte…
Binecuvântat este acela care s-a întors de acum la Domnul, ca să aibă păcatele acoperite şi iertate de Sângele ispăşitor al lui Hristos. Din ziua aceea, să nu se audă nici un cuvânt rău despre el, ci numai cuvintele frumoase, izvorâte din dragostea lui de Dumnezeu. Şi din dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Noi nu ne îndemnăm prin cuvintele noastre, ci prin cuvintele Lui; şi aceste cuvinte ne dau nouă tăria, ne dau nouă puterea, ne dau nouă ajutorul de care avem nevoie în viaţa pe care o ducem şi în lupta pe care o purtăm.
De aceea, ţineţi seama de fiecare din cuvintele lui Dumnezeu pe care le-aţi auzit. Sfântul Apostol Pavel spune: „Când am venit în mijlocul vostru, aduceţi-vă aminte că eram plin de frică şi de cutremur şi cuvintele noastre şi propovăduirea noastră nu era în felul înţelept şi priceput al lumii, pentru ca credinţa voastră să nu se întemeieze în înţelepciunea lumească; ci erau nişte cuvinte pline de duh şi de putere, pentru ca credinţa voastră să se întemeieze pe puterea lui Dumnezeu. Ne-aţi ascultat nu ca pe nişte oameni şi cuvintele noastre nu le‑aţi primit ca pe ale unor oameni, ci ca pe cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum şi erau, în adevăr”.
Domnul i-a trimis pe ucenicii Săi totdeauna să mărturisească Evanghelia şi le-a spus: „Oricine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă. Cine vă nesocoteşte pe voi pe Mine Mă nesocoteşte. Şi cine Mă nesocoteşte pe Mine nesocoteşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine, adică pe Tatăl.
Cum Tatăl S-a făcut una cu Fiul, aşa şi Fiul S-a făcut una cu cei pe care i-a trimis El. Cum Tatăl S-a făcut una cu Fiul pe care L-a trimis El în lume, aşa şi Fiul, Care era în Tatăl şi Tatăl era în El, S-a făcut una cu cei pe care El i-a trimis şi le-a spus aşa: „Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă!”.
Sfântul Apostol Pavel era convins de acest lucru. Cei care mărturisesc Cuvântul lui Dumnezeu sunt încredinţaţi de acest adevăr, pentru că este scris: „Martor îmi este Dumnezeu şi cugetul meu că vă spun adevărul”. Noi mărturisim ce ştim şi ce am auzit, ce am simţit şi ce am trăit cu Domnul; şi mărturisirea noastră este adevărată. Şi de aceea, pentru că suntem încredinţaţi că spunem adevărul, cugetul nostru este curat în faţa lui Dumnezeu, pentru că putem fi încredinţaţi de acest adevăr.
Domnul binecuvântează fiecare cuvânt, căci este o sămânţă care, dacă este primită într-un pământ bun, într-o inimă ascultătoare şi credincioasă, aduce întotdeauna rod binecuvântat. Nu totdeauna acelaşi sută la sută. Uneori, rod de 30, alteori de 60, depinde de osteneala şi de jertfa, şi de stăruinţa pe care şi-o dă fiecare pentru ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu.
din vorbirea fratelui Traian Dorz la adunarea de la Ogeşti – octombrie 1981
Strângeţi fărâmiturile / Traian Dorz. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010, vol. 2