Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Fratele IONEL NOVAC de la Sâncrai (lângă Călan)

Fratele IONEL NOVAC de la Sâncrai (lângă Călan)

Fratele IONEL NOVAC de la Sâncrai (lângă Călan)

GRUPUL FRAŢILOR DIN HUNEDOARA

Oastea Domnului din Lupeni (Hunedoara)

S-a născut în anul 1920, iar după ce s-a întors la Domnul, în anul 1942, împreună cu soţia sa Valeria, au slujit pe Domnul cu o viaţă adânc predată Domnului. Casa lor a devenit casa Domnului şi acolo s-au ţinut, zeci de ani la rând, toate adunările mari sau mici din Sâncrai. Dragostea lui de Domnul şi de fraţi a fost totdeauna fierbinte şi frumoasă. Deşi Domnul le-a dat o cruce foarte grea prin cei doi fii ai lor, totuşi ei n-au cârtit niciodată împotriva voii Lui, ci şi-au dus crucea cu răbdare şi ascultare statornică în Domnul. Dragostea lor darnică a adus multe mulţumiri către Tatăl Ceresc, fiindcă mâna lor a fost larg deschisă totdeauna pentru binefaceri în Numele Domnului.

Mult a lucrat el împreună cu fratele Popa Petru, cu fratele Gheorghe de la Crişeni, cu fratele Furca Roman, cu fratele Plăcintă Gheorghe, Ioan Opriş şi ceilalţi.

Adunare la Lupeni, cu fraţii: Marini, Fulea, Roşianu, Titus etc.

După plecarea lui la Domnul, care a venit dintr-o dată, în anul 1975, toată purtarea crucii lor a rămas asupra surorii Valeria, care cu aceeaşi răbdare căuta să fie vrednică de Împărăţia Domnului, urmând calea Lui cu aceeaşi credincioşie cum a început împreună cu soţul şi fratele ei Ionel.

Traian Dorz, din Fericiţii noştri înaintaşi

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!