Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Adunarea Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, la Mănăstirea Cășiel

Adunarea Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, la Mănăstirea Cășiel

Adunarea Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, la Mănăstirea Cășiel

Cea de-a XVII-a ediţie a Adunării Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România se desfăşoară în perioada 18-20 octombrie 2018, la Mănăstirea Cășiel, județul Cluj. La acest eveniment participă atât reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, ai asociaţiilor studenţilor creştini ortodocşi din ţară, cât şi beneficiari. Toți participanții prezintă şi discută anumite aspecte și probleme cu care lumea se confruntă astăzi, în încercarea de a găsi soluții compatibile cu vremurile postmoderne.

Joi, 18 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor Adunării, organizată cu scopul de a căuta perspectivele imediate și pe termen lung ale Federației. Între subiectele dezbătute în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România au fost: sănătatea, viața și familia ca daruri de la Dumnezeu, avortul și consecințele sale, fertilizarea in vitro, dependența de calculator, ideologia de gen și alte teme de actualitate.

Vineri, 19 octombie, în cea de-a doua parte a întâlnirii, începând cu ora 17:00, la eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Cu această ocazie, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un scurt cuvânt duhovnicesc.

De asemenea, au luat cuvântul pr. Claudiu Melean, unul dintre organizatori și jurnalista Irina Nastasiu, care a prezentat o lucrare despre „Ideologia de gen, în manualele școlare”.

Persoanele care au mai susținut conferințe în cadrul evenimentului au fost: dr. Christa Todea-Gross – “Implicațiile factorilor poluanți de mediu în producerea bolilor cornice”; dr. Mircea Pușcașu – „Despre sursa demnității umane. (O scurtă retrospectivă istorică și culturală privind valoarea vieții intrauterine)”; George Ionescu – „Fața nevăzută a homosexualității”; Denis Radu Toma – „Dependența de calculator”; conf. dr. Sebastian Moldovan – „Câți copii au părinții? Date despre fertilitatea in vitro în România” și Ciprian Arsene – „Avortul, provocări și consecințe”.

Lucrările Adunării Generale se vor încheia sâmbătă, cu Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica Mănăstirii Cășiel, urmată de ședința de închidere și prezentarea concluziilor.

Text și foto: Darius Echim

mai multe fotografii aici

sursa: www.mitropolia-clujului.ro

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *