Traian Dorz

23 noiembrie – Porumbiţa din crăpăturile stâncii

Şi spinii, şi copacii pădurii, şi crăpăturile stâncii vorbesc despre starea de suferinţă, de singurătate şi înstrăinare prin care trăiesc şi luptă sufletele preaiubite ale Domnului Iisus. Dar vorbesc şi despre cât de mângâietor este gândul că Domnul nostru ştie de fiecare dintre ai Lui! Rând pe rând, ai Lui rămân tot între spini, tot smeriţi, tot săraci, tot străini, numai cu Hristos, Mirele lor Care ştie că din dragostea pentru El ei sunt aşa printre acestea (II Cor. 2, 4). Şi rămân fericiţi după oricâte părăsiri. Pentru că îmbrăţişarea lui Hristos îi despăgubeşte pentru orice despărţiri, oricât de dureroase şi nedrepte ar fi despărţirile acestea aici în lumea asta. Scump suflet unit cu Hristos, răscumpărat de Hristos, preaiubit lui Hristos, găseşte în dragostea pe care I-o dai, în dragostea pe care ţi-o dă, destulă putere şi despăgubire de toate cele pe care le înduri în mijlocul alor tăi sau alor Lui.

Află-ţi în dulcea părtăşie din singurătatea rugăciunii cu El, a bucuriei cu El, a răbdării cu El, a lacrimilor cu El destulă răsplată pentru tot ce trebuie să înduri cu inima zdrobită între fraţi şi între spini. Scumpă Mireasă a lui Hristos, tainică Lucrare a dragostei şi a harului Său, dulce Solie a Duhului Său, nu te nelinişti şi nu-ţi pierde seninătatea dragostei tale. Inima ta nu te înşală. Cuvântul Lui nu te minte. Dragostea Lui nu te va părăsi niciodată. Fie ceilalţi „crini“ cât de slobozi. Fie celelalte „fecioare“ cât de împodobite şi bogate. Fie… Tu rămâi acolo unde te-a aşezat dragostea Lui. Şi găseşte în alipirea de El toată mângâierea, toată bucuria şi toată răsplata ta. Pentru toate suferinţele. Şi pentru toate veacurile.

Slavă veşnică Ţie, Preaiubite Scump, Iisus, pentru că ne-ai unit cu Tine atât de fierbinte, încât nu ne-au putut despărţi până astăzi nici o putere văzută şi nevăzută! Te rugăm, ţine-ne pentru veşnicie aşa, căci numai aşa suntem fericiţi şi noi cu Tine şi Tu cu noi. Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

Lasă un răspuns