Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Un stareț athonit: Deschideți bisericile, numai Dumnezeu ne va salva

Un stareț athonit: Deschideți bisericile, numai Dumnezeu ne va salva

Un stareț athonit: Deschideți bisericile, numai Dumnezeu ne va salva

Unul dintre cei mai respectați duhovnici ortodocși a cerut autorităților elene să deschidă bisericile și să nu prigonească credincioșii.

În legătură cu carantina severă din Grecia, unul dintre cei mai respectați duhovnici din lumea ortodoxă, starețul mănăstirii Sfântul Apostol Pavel de pe Muntele Athos Arhimandritul Parfenie (Murelatos) s-a adresat sătre autorități cu un apel să se deschidă bisericile și să nu-i împiedice pe creștini să se roage pentru izbăvirea de coronavirus. Canalul „Țargrad TV” a publicat înregistrarea video a mesajului Arhimandritului Parfenie.

Starețul ortodox le-a amintit autorităților că se află în mănăstirea Sfântul Apostol Pavel din 1954 până în zilele noastre. El a spus că pentru prima dată în tot acest timp, călugării de pe Athos au sărbătorit Paștele singuri, deși de la 100 până la 200 de pelerini au sărbătorit întotdeauna Învierea lui Hristos împreună cu ei și până la 5 000 de pelerini din întreaga lume veneau pe Athos. Acum, Sărbătoarea sărbătorilor a fost celebrată de călugării athoniți doar cu câțiva muncitori care au acces constant la Muntele Athos.

„Vorbesc despre asta și mă doare sufletul. Sunt trist pentru că înainte cu noi erau credincioșii, mângâierea noastră, și sărbătoream împreună Paștele, Luminata Înviere, și împreună ziceam: „Hristos a înviat! ” – și simțeam bucurie”, a spus Arhimandritul Parfenie.

Potrivit părintelui stareț, Dumnezeu a trimis o încercare pentru a-i trezi pe toți cei care au cotit de pe calea dorită de Dumnezeu. Acum bisericile din Atena și Salonic sunt închise și oamenii stau acasă.

„Bineînțeles, este bine ca politicienii noștri să ia astfel de măsuri pentru oameni și eu nu sunt împotriva acestu fapt, dar aș dori să le spun: nu este suficient”, a explicat starețul. „Îi rog pe toți politicienii și oamenii Bisericii: chemați oamenii, deschideți bisericile, lăsați oamenii să iasă în stradă, lăsați-i să iasă cu icoane, lăsați-i să meargă într-o procesiune religioasă, să se roage lui Dumnezeu Atotputernic ca să ne izbăvească de flagel”.

Arhimandritul Parfenie a avertizat că conducătorii acestei lumi nu pot salva omenirea, numai Dumnezeu Cel Atotputernic poate face acest lucru.

„Deschideți bisericile, lăsați oamenii să iasă în stradă, lăsați-i să iasă cu icoane, să îngenuncheze, așa cum au făcut locuitorii orașului Ninive. Să ne rugăm lui Dumnezeu Cel Atotputernic, ca El să ne izbăvească de flagel, altfel vom fi cu toții pierduți”, a avertizat părintele stareț. „Nu vă înșelați, pentru că numai Domnul Dumnezeu, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, sfinții noștri Apostoli și soborul de sfinți ne vor salva. Să ne rugăm lui Dumnezeu, pentru că credința noastră a salvat lumea. Și renunțați la toate acțiunile fără de lege, suntem creștini”.

Duhovnicul le-a declarat politicienilor că în zadar se pregătesc să „închidă întreaga lume sub lăcată”.

„Pentru voi, aceasta se va preface în moarte mare, pentru că, făcând acest lucru, ne nedreptățiți pe noi, iar noi, creștinii, credem în atotputernicia Domnului nostru, suntem botezați și unși, iar acesta este un dar al Duhului Sfânt, amin!”, a subliniat starețul. „Toți cei care nu sunt botezați, toți cei care vor să se închidă în casele lor, să facă orice vor dori. Dar nu ne forțați pe noi, creștinii, pentru că orice veți face, Hristos va triumfa”.

sursa: Aici

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *