Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cunoașterea lui Iisus Hristos este mãsura creșterii noastre

Cunoașterea lui Iisus Hristos este mãsura creșterii noastre

Cunoașterea lui Iisus Hristos este mãsura creșterii noastre

Cunoașterea lui Iisus Hristos este mãsura creșterii noastre, pentru cã Dumnezeu a voit ca toatã plinãtatea sã locuiascã în El (Col. 1, 9). În El locuiește toatã plinãtatea lui Dumnezeu (Col. 2, 9). În El sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei (Col. 2, 3). Iisus a fost fãcut de Dumnezeu pentru noi: Înțelepciune, Dreptate, Sfințenie și Rãscumpãrare (1 Cor. 1, 30).

Numai cine a intrat în cunoștința Domnului Hristos poate crește în cele duhovnicești. Numai cine a intrat în aceastã cunoștințã poate ajunge la taina tainelor: la taina rãscumpãrãrii noastre prin Scump Sângele Lui.

Cine n-a intrat în cunoștințele Domnului și cine n-a ajuns prin aceastã cunoștințã la picioarele Crucii – nu poate crește în cele duhovnicești. De aceea zice ap. Ioan: Cine are pe Fiul, are viațã; cine n-are pe Fiul, n-are viațã (1 Ioan 5, 12). Cine cunoaște pe Fiul, cunoaște pe Tatãl; cine nu cunoaște pe Fiul, nu cunoaște pe Tatãl. De aceea îndeamnã ap. Pavel pe frații lui atât de stãruitor: Mã rog lui Dumnezeu sã vã dea un duh de înțelepciune și descoperire în cunoașterea lui Iisus Hristos (Efes. 1, 17). Sã creștem în toate privințele pânã vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu… ca sã ajungem la Cel ce este Capul, Hristos (Efes. 4, 13-16). Sã ne ținem strâns de Capul (Iisus Hristos) din care tot trupul hrãnit și bine închegat, cu ajutorul încheieturilor și legãturilor, își primește creșterea pe care i-o dã Dumnezeu (Col. 2, 19).

Acest îndemn îl repetã și ap. Petru: și ca niște prunci nãscuți de curând, sã doriți laptele duhovnicesc și curat pentru ca sã creșteți spre mântuire (1 Petru 2, 2). Voi deci, preaiubiților, creșteți în harul și cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos (2 Petru 3, 18).

Tu, fratele meu, poți face multe, multe pentru sufletul tãu. Dar toate acestea nu ajutã mântuirea și nu îți aduc mântuirea pânã nu intri în cunoștința lui Iisus Hristos și nu ajungi la picioarele Crucii Sale.

Nu se poate tãgãdui adevãrul: creștinismul de azi a dat un fel de faliment, iar falimentul a venit deoarece creștinismul de azi a ajuns un creștinism fãrã Hristos; lipsește din el cunoașterea lui Hristos. Cuvintele cu care Evanghelia din ziua de Paști vestesc venirea lui Iisus în lume, stau și azi în picioare. A venit la ai Sãi și ai Sãi nu L-au primit, dar tuturor celor ce L-au primit, adicã celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sã se facã copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1, 11-12).

Mie mi se aduce vina cã vorbesc prea puțin de sfânta bisericã și sfintele taine. Da, e adevãrat. De zece ani de zile eu vorbesc mai mult despre cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, și pânã voi închide ochii și mi se va închide graiul, tot despre ea voi vorbi mereu pentru cã fãrã aceastã cunoaștere nici biserica în care slujesc, nici tainele pe care le administrez nu au puterea pe care trebuie sã o aibã.

Părintele Iosif Trifa
din ”Să creștem în Domnul”

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!